Aleksandrs Samoilovs kopā ar pārinieku Jāni Šmēdiņu uzvarējuši vairākos turnīros šosezon. Decembrī gūtā uzvara Dienvidāfrikas Republikā sportistus ierindojusi pirmajā vietā pasaules pludmales volejbola rangā un tas ir nebijis panākums ne tikai Latvijas, bet Eiropas sportistiem.

Samoilovam piešķirta Goda zīme "Jūrmalas Gada cilvēks" un pilsētas domes Atzinības raksts. Saņemot apbalvojumu, sportists uzsvēra, ka gūtās uzvaras gūtas kopīgim spēkiem ar pārinieku Šmēdiņu, turklāt nav iedomājamas bez trenera līdzdalības.

Volejbolists atzina, ka, piedaloties sacensībās Brazīlijā, Dienvidāfrikā vai kādā citā tālā valstī, vienmēr ar lielu gandarījumu sajutis arī jūrmalnieku atbalstu: "Man patīk Jūrmala, šeit dzīvo lieliski cilvēki un te ir vislabākās pludmales, kur trenēties! Lepojos, ka esmu jūrmalnieks un novēlu, lai pilsēta attīstās, lai tā kļūst par iecienītu tūrisma un atpūtas vietu visā pasaulē."

Pavisam titulam "Jūrmalas Gada cilvēks 2013" tika izvirzīti 10 kandidāti. Atzinības rakstu saņēma Jūrmalas Mūzikas vidusskolas direktora vietniece Irēne Štrause par mūža ieguldījumu jaunās paaudzes muzikālajā izglītībā un kultūrvērtību stiprināšanā.

Atzinības raksts tika pasniegts arī Jūrmalas Pilsētas muzeja direktorei Intai Baumanei par aktīvu, radošu un ilggadēju darbu Jūrmalas Pilsētas muzeja attīstībā un kultūrvēsturiskā mantojuma saglabāšanā.

Tāpat Atzinību saņēma pilsētas uzņēmuma "Arsava" vadītājs Artūrs Maslovs par pašaizliedzīgu un nesavtīgu rīcību ārkārtas situācijā. Traģiskajā 21. novembra vakarā, kad iebruka lielveikala "Maxima" jumts Zolitūdē, pēc savas iniciatīvas bez vilcināšanās mobilizēja sava uzņēmuma tehniku, lai sniegtu tehnisku palīdzību Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienestam, atbrīvojot cietušos no drupām, kā arī pats personīgi piedalījās glābšanas darbos un celtņu darbības koordinēšanā.

Pilsētas dome titulu "Jūrmalas Gada cilvēks" piešķir, lai pateiktos Jūrmalas iedzīvotājiem un pilsētā strādājošiem par izcilu ieguldījumu, kas sekmējis pilsētas attīstību un pozitīva tēla veidošanu. Pretendentus var pieteikt Jūrmalas pilsētas domes deputāti, iedzīvotāju grupas, konsultatīvās padomes, kā arī pilsētas iestādes un organizācijas. Izvirzīt var cilvēkus, kuri dzīvo vai strādā Jūrmalā.

Jūrmalas Gada cilvēku 2013 aizklātā balsojumā izraudzījās komisija, ko vadīja domes priekšsēdētājs Gatis Truksnis.