Sanatorijas direktoru Viktoru Daņilohu un tās kolektīvu svētkos sveica Krievijas vēstnieks Latvijā Aleksandrs Vešņakovs, daudz ārvalstu viesu, kā arī Jūrmalas pilsētas domes vadības pārstāvji – priekšsēdētājs Juris Visockis un viņa vietniece Larisa Loskutova. Krievijas Federācijas prezidenta lietu pārvaldes atveseļošanās un rehabilitācijas sanatorija "Jantarnij bereg" izvietota skaistā vietā Ķemeru Nacionālā parka teritorijā.

Sanatorija saviem pirmajiem viesiem durvis vēra 1973. gada maijā. Toreiz šī vieta tika uzskatīta par vienu no vislabākajām atpūtas vietām visā Padomju Savienībā, taču arī šobrīd tā piedzīvo jaunu uzplaukumu. Kā pastāstīja sanatorijas direktors Viktors Daņilohs, ik gadu dažādas ārstniecības procedūras sanatorijā izmanto vairāk nekā 4,5 tūkstoši atpūtnieku. Lai gan 70 % sanatorijas apmeklētāju ir pašmāju atpūtnieki, tomēr 20 % viesu te ierodas no Krievijas. Šo ārstniecības iestādi iecienījuši arī apmeklētāji no Vācijas un Izraēlas.

Vasaras atvaļinājumu mēnešos, jūlijā un augustā, sanatorijas aizpildījums ir tuvu 100 procentiem. Līdzīgi arī garajās Ziemassvētku un maija svētku brīvdienās. Tiesa, sanatorijai darba duna turpinās arī ziemas sezonā, kad, piemēram, viesnīcām iestājas klusuma periods. "Ziemā pie mums brauc gan tie atpūtnieki, kurus piesaista zemākas cenas, gan arī cilvēki, kuri pēc saspringta darba cēliena vēlas parūpēties par savu veselību un atvilkt elpu," pauž Daņilohs.

Sanatorija piedāvā ļoti plašu ārstniecisko procedūru klāstu – sākot ar dūņu aplikācijām, fizikālo terapiju, hidromasāžu, beidzot ar plašu funkcionālo diagnostiku, laboratorijas izmeklējumiem un ārstniecisko fizkultūru. Atpūtnieki var uzlabot savu veselību ar minerālūdeni, kas iegūts no vietējiem urbumiem. Sanatorijas teritorijā pieejami sērūdeņradi un nātrija bikarbonāta-sulfātu-hlorīdu saturoši ārstnieciskie minerālūdeņi, un sanatorijas viesiem tiek piedāvātas pat sērūdeņraža vannas.

Pēdējos četros gados sanatorijā pilnībā ir atjaunota visa medicīniskā aparatūra. Sanatorijas darbu ietekmē arī jaunākās pasaules tendences. "Ja vēl pirms gadiem desmit modē bija laiska atpūta spa, tad tagad cilvēki apjauš, ka dīka sevis lutināšana ir patīkama, taču nedod nekādu labumu. Šobrīd arvien vairāk izmanto medicīnisko spa, kas pamatā ir atgriešanās pie labi zināmajām, bet savulaik piemirstajām sanatoriju metodēm. Cilvēki vēlas maksimāli ilgi saglabāt jaunību, spēkus un pilnvērtīgu dzīves ritmu, tādēļ modē nāk arī pretnovecošanas kūres," tā sanatorijas vadītājs.

Sanatorija saviem viesiem piedāvā arī bagātu kultūras dzīvi: šeit notiek slāvu kultūras mūzikas festivāli, gadskārtu svinības, arī lielais masļeņņicas jeb meteņu mielasts. Starp citu, sanatorijā izveidots kūrorta vēstures muzejs, kur var apskatīt 20. gadsimta 70. un 80. gadu medicīnas aprīkojumu, apmeklēt objektu "Valsts vasarnīca Nr.2", kas papildināts ar 1977. gada TV raidījumu "Laiks" un kinožurnāla "Dienas jaunumi" demonstrāciju valsts vasarnīcas kinozālē un tējas dzeršanu viesu pieņemšanas telpā.

Kopš darbības pirmās dienas sanatorijā tiek rūpīgi veidota bibliotēka, kurā šobrīd jau ir 16 tūkstoši grāmatu. Bibliotēkā ir atrodama literatūra angļu, vācu, franču, itāļu, spāņu, ebreju un poļu valodā, un katru gadu tās fonds tiek papildināts.