Projektu izstrādāja SIA "Laama". Centrālā rotaļu laukuma konstrukcija ir unikāla, bez analogiem Latvijā un citur pasaulē. Tās pamatā ir 6–7 m augsti metāla stabi, kas nokrāsoti dažādās krāsās un vizuāli atgādina apaļas formas lielus zīmuļus, tāpēc projektam arī tika dots nosaukums "Zīmuļu parks". Stabi būs savienoti ar armētām virvēm, veidojot dažāda augstuma tiltu un platformu sistēmu, atbilstoši visstingrākajiem bērnu drošības standartiem.

Zīmuļu parks būs daudzfunkcionāls rotaļu laukums bērniem dažādām vecuma grupām un ar dažādām fiziskām iespējām, integrējot arī sporta zonu basketbolam un futbolam. Zem atsevišķām rotaļu iekārtām paredzēts vienlaidus krāsainas gumijas klājums, lai nodrošinātu drošību rotaļu laukumā. Pa perimetru apkārt parka teritorijai un šķērsām tam pāri stiepsies asfaltbetona celiņš skrituļslidotājiem un kājāmgājējiem. Tā malās būs izvietotas atkritumu urnas, soliņi un velonovietnes.

Rotaļu zonā mazākajiem bērniem būs gan divvietīgas šūpoles, gan dažādas atsperšūpoles, tām blakus – "klasīšu" laukumiņš, kur mazie varēs palēkāt. Nostatus no tā tiks izbūvēta pusfutbola un strītbola zona, kuru apvienos liels gumijas laukums ar iestrādātām basketbola spēles līnijām, kā arī "klasīšu" laukums mazuļiem, ja nepietiek vietas aktīvās šūpošanās zonā. Unikālajā parka konstrukciju veido četras centrālās platformas, kurām par stabiem kalpos milzīgi zīmuļi. Katra platforma būs savā augstumā, attiecīgi paredzētas dažādu vecumu bērniem (no 2,5 līdz 16 gadiem). Pirmā platforma būs tik augsta, lai būtu pieejama pašiem mazākajiem bērniem, un tā būs starp zīmuļiem izstiepies "zirnekļu tīkls", bet augstākā būs lielais skatu tornis ar cietu klājumu četru metru augstumā, un tikt tam klāt būs iespēja tikai bērniem vecumā no deviņiem gadiem. Tam apkārt būs neparastas armētu virvju platformas, krāsaini tilti dažādā augstumā, kas aizvīsies pāri lielai Zīmuļu parka daļai un šķērsos skrituļslidošanas trasi, savienosies ar 1,5 m augsto "mazo torni", tālāk ar nākamo atrakciju "Augšup – lejup" tiltu ar kāpšļiem, kas novietoti dažādos augstumos, kuru pārvarot bērni nokļūs "Virvju trubā" un tad "Jucekļtīklā".

Zīmuļu parka konstruktīvie risinājumi paredz vislielāko iespēju izvairīties no negadījumiem un jebkādām traumām – to nodrošinās jau minētais gumijas klājums zem rotaļu iekārtām, visiem tiltiem un platformām būs margas, tīklu rūtojums, kā arī dēļu risinājums daudzajos elementos ir rūpīgi izstrādāts, lai pilnīgi novērstu bērnu savainošanās risku, kā arī iespējamo vandālismu.