Ikgadējā jauno literatūras talantu konkursā "Bērnu literatūras maģija 2013" - "...Cilvēka Bērns ir tas, kā dēļ mēs vēl neesam zaudējuši cerību..." (Viks), ko organizē Latvijas Nacionālās bibliotēkas Bērnu literatūras centrs un Kocēnu novada dome, 106 bērni un jaunieši no visas Latvijas iesūtījuši 162 darbus.

Konkurss norisinājās divos literatūras žanros: prozā un dzejā. Balvas tiks piešķirtas trīs nominācijās katrā žanrā: "Čengura ķepa", "Zebiekstes smaids" un "SantUka sirds".

Pasākums iesāksies pulksten 10 ar izstādes "Lelles" atklāšanu (autore Silvija Melnūdre, Valmieras Mākslas vidusskolas vizuālās mākslas pasniedzēja).

Pulksten 11 Dikļu kultūras un tūrisma informācijas centra lielajā zālē notiks radošā darbnīca bērniem kopā ar Silviju Melnūdri, kā arī diskusija pieaugušiem "Pieaugušo loma bērnu literārās gaumes veidošanā" (lektors Arno Jundze).

Pulksten 13 rakstnieks Viks dalīsies iespaidos par šajā gadā iesniegtajiem darbiem un to vērtēšanas procesu, kā arī iesaistīsies diskusijās ar bērniem. Arno Jundze kopā ar bērniem pārrunās literāro varoņu rašanos un to iedzīvināšanu literārā darbā, savukārt Silvija Melnūdre vadīs lekciju "Kā uzturēt bērnam vēlmi radīt?".

Pulksten 15 tiks sumināti konkursā iesniegto darbu autori. Pasākuma noslēgumā – koncerts ar Renāru Veļičko.

Savus radošos darbus šogad konkursam iesūtījuši audzēkņi no 24 Latvijas izglītības iestādēm: Jura Neikena Dikļu pamatskolas, Jaunburtnieku pamatskolas, Jēkabpils 3. vidusskolas, Rencēnu pamatskolas, Rīgas Kultūras vidusskolas, Ventspils 1. ģimnāzijas, Gulbenes novada valsts ģimnāzijas, Cēsu mūzikas koledžas, Smiltenes tehnikuma, Trikātas pamatskolas, Saulkrastu vidusskolas, Durbes vidusskolas, Cēsu Valsts ģimnāzijas, Cēsu internātpamatskolas rehabilitācijas centra, Vecpiebalgas vidusskolas, J. Endzelīna Kauguru pamatskolas, Riebiņu vidusskolas, Valmieras 5. vidusskolas, Valmieras Viestura vidusskolas, Valmieras Pārgaujas ģimnāzijas, Valmieras Pārgaujas sākumskolas, Blomes pamatskolas, Drabešu internātpamatskolas, Austumlatgales Profesionālā vidusskolas.

Bērnu literatūras svētki un Latvijas Jauno literatūras talantu konkurss tiek rīkoti kopš 2007. gada - ar mērķi veicināt bērnu literatūras nozares ilgtspējīgu attīstību un skolēnu intereses piesaisti literārajai daiļradei, popularizējot latviešu bērnu literatūru, rosinot skolēnus paust savas domas par valstī, pilsētās, pagastos notiekošajiem procesiem.