Saulainajā 11.aprīļa pēcpusdienā Likteņdārzā Ministru prezidenti sagaidīja Kokneses novada politiski represēto nodaļas biedri, Kokneses Fonda pārstāvji: uzņēmēja Baiba Rubesa, Eiropas parlamenta deputāte Sandra Kalniete, mecenāts Vilis Vītols, akadēmiķis Jānis Stradiņš, Kokneses novada domes priekšsēdētājs Dainis Vingris, domes izpilddirektors Ilmārs Klaužs, domes deputāti.

Pēc sirsnīgas apsveicināšanās, Ministru prezidente ar sagaidītājiem devās pastaigā pa Likteņdārzu, ieklausoties Bruno Cīruļa aizrautīgajā stāstījumā par paveikto un iecerēto. Pēc brūkošo krastu apskates, izprotot nopietno situāciju, Straujuma sacīja: "Šodienas sarunā VARAM valsts sekretārs atzina, ka ir atrasts risinājums finansējumam, ir vajadzīga tikai mana rezolūcija, kuru parakstīšu nākamās nedēļas sākumā."

11.aprīlis Likteņdārzā bija īpaša diena - pirmo kociņu stādīšana šopavasar. Valda Auziņa pastāstīja, ka dienas pirmajā pusē vienu kociņu iestādīja atbraukušie ekskursanti no Latgales puses.

Straujuma par piemiņu ciemošanās reizei iestādīja liepiņu, bet uz plāksnītes uzrakstīja: "Manam tētim un nākotnei." Izbaudot amfiteātra īpašo gaisotni, Skatu terasē gleznaino Daugavas un pilsdrupu ainavu, Ministru prezidente atzina, ka ir saviļņota par redzēto un teica paldies visiem, kas ir radījuši šo vietu latviešu tautas pagātnei, šodienai un nākotnei.