Dažādu mākslinieku vadībā četrās nedēļās tapusi māksla, kas ļauj palūkoties uz ikdienišķām un pierastām lietām no dažādiem skatpunktiem. Animācija, zirgi brīvā dabā, mākslinieks ūdenī līdz ceļiem, mūzika kā izejas punkts – tā ir tikai daļa no plenēra gaitā mākslinieku piedzīvotajiem procesiem un notikumiem.

Plenērā piedalījās vairāk nekā 40 studentu no Latvijas, Čehijas, Igaunijas, Lietuvas, Somijas un Ukrainas. Latvijas Mākslas akadēmiju pārstāvēja profesors Ivars Heinrihsons, Kaspars Zariņš, Vija Zariņa, Aleksejs Naumovs un Andris Vītoliņš. Pieredzē dalījās un darbus kopā ar studentiem radīja mākslinieki un pasniedzēji Pille Johansone no Tartu Mākslas koledžas (Igaunija), Petri Hitonens no Helsinku Mākslas universitātes Vizuālās mākslas akadēmijas (Somija), kā arī Viļņas Mākslas akadēmijas pasniedzēja Marija Marceļionīte-Paļuke (Lietuva).

Vizuālās antropoloģijas un animācijas darbnīcu vadīja antropologs Māris Prombergs un animācijas mākslinieks Mihkels Reha (Igaunija).

Projekts tapis ar Kuldīgas novada pašvaldības, Ziemeļvalstu un Baltijas valstu mobilitātes programmas "Kultūra" un Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.