Svinīgā "Teleport" atklāšana notiks plkst. 11.00, klātesot tā autoriem – tēlniekam Gļebam Panteļējevam un arhitektam Andrim Veidemanim, kā arī Kuldīgas novada Domes priekšsēdētājai Ingai Bērziņai, kuldīdzniekiem un citiem interesentiem. 

Vides objekts atradīsies Liepājas ielā pie puķu tirdziņa, tādējādi simbolizējot pāreju no vecās pilsētas daļas uz jauno. Hercoga Jēkaba tēls pozicionēts tā, lai, iznākot no portāla, viņš no vecpilsētas ienāktu jaunajā pilsētas daļā.

Šajā unikālajā, vairāk nekā 2 metrus augstajā vides objektā varēs aplūkot, kā hercogs Jēkabs ar laika mašīnu no pagātnes ierodas 21. gadsimtā.

Objektam ir divas puses, kas simboliski apzīmē atšķirīgus laika periodus. Priekšpuse, kas sastāvēs no slīpēta un lakota alumīnija lējuma, apzīmē 21.gs. Savukārt aizmugurējā un sānu daļa, kas ir domāta kā 17. gs., ir veidota no rūsināta čuguna lējuma. Balstoties uz vēsturiskiem hercoga Jēkaba un viņa laikabiedru attēliem, objekta apģērbs un kopējais tēls veidots maksimāli autentisks.

Veidojot šo objektu, abu autoru – tēlnieka Gļeba Panteļējeva un arhitekta Andra Veidemaņa – mērķis bija radīt zinātniski fantastisku vēstures simulāciju. Vides objekts tapis par godu hercoga Jēkaba 400. dzimšanas dienai.