Darbnīcas mērķis ir nodrošināt Kuldīgas kultūrvēsturiskā mantojuma autentiskuma saglabāšanu nākamajām paaudzēm, izmantojot Skandināvijas valstu pieredzi, praktiski veicot konservāciju un restaurāciju atbilstoši mūsdienu prasībām. Darbnīcā speciālisti izglītoja arī vecpilsētas iedzīvotājus un vēsturisko dzīvojamo māju īpašniekus, rosinot viņu izpratni par kultūrvēsturisko mantojumu, tā saglabāšanas nozīmi un vērtību sabiedrībai.

Amatnieki no Drebakas Kuldīgā strādāja pie logu komplektu atjaunošanas un nozīmīgiem restaurācijas darbiem ēkai Raiņa ielā 6, kas turpmāk kalpos kā lielisks restaurācijas piemērs tam, kā korekti jāveic būvniecība, izmantojot tradicionālās metodes un materiālus.

Speciālisti apmeklēja arī Edgara Raituma krāsu darbnīcu, viesojās Tāšu muižā, iepazinās ar amatnieka Māra Gulbja darbnīcu un apmeklēja atjaunoto Kuldīgas novada muzeja ēku.

Šāda veida starptautiska darbnīca Kuldīgā tika rīkota jau piekto reizi, tās norisi līdzfinansēja Valsts kultūrkapitāla fonda (VKKF) Kurzemes programma.

Augustā Kuldīgā notika arī izglītojoša darbnīca "Tradicionālo kokamatniecības prasmju apgūšana ēku būvkonstrukciju bojājumu novēršanai", kuras īstenošanu finansēja VKKF. Šīs darbnīcas ietvaros amatnieki pilnveidoja izpratni par vēsturisko ēku būvkonstrukcijām, to bojājumu apzināšanas un novēršanas metodēm. Amatnieki apsekoja Kuldīgas vecpilsētas ēku būvkonstrukcijas, analizēja situāciju un izstrādāja risinājumus bojājumu novēršanai.

Darbnīca praktiski veica būvkonstrukciju daļu restaurāciju ēkām Raiņa ielā 4 un 6. Savukārt augusta beigās un septembrī amatnieka Andra Bogdana darbu laikā ikviens aicināts apgūt metodes, kā veikt skalu sieta stiprināšanu un apmetuma izveidi ar tradicionālajām metodēm ēkai Raiņa ielā 4, Kuldīgā.