Četrās festivāla dienās kuldīdznieki un pilsētas viesi varēs piedalīties vismaz 150 dažādos pasākumos.

Ar interesi vienmēr tiek gaidīti tradicionālie pasākumi: svētku atklāšana, Alekšupītes skrējiens un karnevāls, svētku gājiens, lielā balle un noslēguma koncerts Rātslaukumā.

Šodien plkst. 23.30 notiks "Dzīru Kuldīgā" atklāšana un uguņošana Ventmalā pie Alekšupītes ietekas, godinot veco ķieģeļu tiltu 140.jubilejā. Pirmatskaņojumu piedzīvos Valda Zilvera un Jāņa Petera kopdarbs - veltījums Kuldīgastiltam. Svētku apmeklētājus priecēs ielu teātris "Quidams" no Francijas.

Ceturtdienas un piektdienas nakts stundās pasākumā "Alekšupītes sudraba līkločos" senajās Kuldīgas ielās un pagalmos rosīsies dažādu žanru ārzemju un pašmāju mākslinieki: savdabīgs koku duets no franču grupas "Du O des Branches", beļģu grupa "Cie des Quatre Saisons" ar karuseli "Ceļojošais koks", "Cie Retouramont" gaisa akrobāti. Vides akcijā "Vecpilsētas faktūras" kopā ar Kuldīgas jauniešiem darbosies jaunie mākslinieki no Norvēģijas, Islandes un Lietuvas.

Ik gadu īpaši festivālam tiek gatavots oriģināls muzikāls koncertuzvedums, kurā piedalās populāri Latvijas solisti un aktieri. Šogad aprit 110 gadu, kopš Latvijā izdota pirmā skaņuplate. Paredzēts, ka 2014.gadā iznāks aizrautīgāKuldīgas novada kolekcionāra Ata Gunvalža Bērtiņa 10 gadus rakstītā grāmata "Latviešu skaņuplašu vēsture". Pieminot šos nozīmīgos notikumus Latvijas kultūras dzīvē, 18.jūlijā plkst.22 Kuldīgas pilsētas estrādē notiks brīvdabas koncerts "Vinila valdzinājums". Koncerta muzikālo materiālu, kurā būs pārstāvētas sava laika liecības - latviešu un ārzemju komponistu skaņdarbi un dziesmas, tautas mūzika, operešu melodijas, dziesmas no kinofilmām, koncertu un salona mūzika, deju mūzika, marši, krievu un čigānu romances, tango, džeza melodijas -, atlasījuši muzikoloģe Daiga Mazvērsīte un komponists un aranžētājs Juris Vaivods. Koncertā solījis piedalīties arī komponists Raimonds Pauls. Uzstāsies solisti Normunds Rutulis, Ingus Pētersons, Andris Daņiļenko, Andris Ērglis, Artis Robežnieks, Atis Ieviņš, Vineta Elksne, Ieva Sutugova, Aija Vītoliņa, Ērika Eglija un citi.

Sestdien, 19.jūlijā, jau rīta pusē notiks "Amatnieku tirgus lustes" 1905.gada parkā, Rātslaukumā, Liepājas un Pils ielā, savukārt plkst.16 paredzēta atrakcija "Zelta ikrs" Alekšupītē, bet plkst.18 - tradicionālais ekstrēmais Alekšupītes skrējiens un ūdens karnevāls.

Sestdienas izskaņā notiks lielais Dzīru gājiens un svētku balle kopā ar grupām "Rumbas kvartets" un "Mazā Parīze". Tieši pusnaktī paredzēts svētku salūts.

Svētdien, 20.jūlijā, plkst.19 Rātslaukumā notiks festivāla noslēguma koncerts "Čellu Dream Team Kuldīgā".