„Brīžos, kad cilvēka veselībai un dzīvībai izšķiroša ir katra minūte, svarīgi, lai mediķu darba apstākļi ļauj tiem darboties visefektīvākajā režīmā. Tāpēc šodien, kad stāvam uz moderna, mediķu darbam un mācībām piemērota, Eiropas standartiem atbilstoša NMP dienesta reģionālā centra sliekšņa, vispirms vēlos pateikties mūsu draugiem un sadarbības partneriem - ASV Bruņoto spēku virspavēlniecībai Eiropā un ASV vēstniecībai Latvijā, kuru sadarbības ar NMPD augļus redzam šodien," sacīja Āboltiņa.

"Šī centra rekonstrukcija līdzīgi kā citi civilās sadarbības projekti, kas īstenoti Latvijā, apliecina ciešo un sekmīgo sadarbību starp Latvijas un ASV valdībām un militārajiem dienestiem. Jūsu atbalsts un ieguldījums ir ļoti nozīmīgs mūsu valstij un sabiedrībai," uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Viņa atzīmēja, ka līdz šim Kurzemes reģiona NMP dienests bija spiests mitināties savai darba specifikai nepiemērotās telpās.

Rekonstruētās NMP dienesta reģionālā centra ēkas atklāšanas pasākumā Āboltiņa izteica atzinību Kuldīgas novada pašvaldībai, Kuldīgas slimnīcai un Veselības ministrijai par uzņēmību un profesionālu darbu, īstenojot centra rekonstrukciju.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās mediķiem, akcentējot, ka "palīdzība cilvēkiem dzīves viskritiskākajās situācijās ir jūsu sirdsdarbs, un to jūs izpildāt ar misijas apziņu. Jaunatklātais centrs jums nesola mazāk darba, tas ļaus jums darīt to, ko darāt vislabāk - glābt dzīvības, nodrošinot tam iespējami piemērotākos darba apstākļos".

Noslēgumā Āboltiņa uzsvēra, ka, pateicoties visiem, kas bijuši iesaistīti šī nozīmīgā projekta īstenošanā, Kurzemes iedzīvotāji nu var justies vēl drošāki, ka nepieciešamības gadījumā visātrākajā laikā saņems augsti kvalificētu medicīnisko palīdzību.

Jau vēstīts, ka NMP dienesta Kurzemes reģionālais centrs līdz šim atradās savai funkcijai nepiemērotās telpās - Kuldīgas slimnīcā, kur telpu ierobežotības dēļ darbinieki bija izvietoti izkliedēti vairākās slimnīcas daļās, lielākoties, slimnīcas bijušajās palātās, kas apgrūtināja reģionālā centra ikdienas darbu. 

NMP dienests norāda, ka sadarbojoties ASV vēstniecības Aizsardzības sadarbības birojam, NMP dienestam un Kuldīgas slimnīcai, ASV Bruņoto spēku virspavēlniecības Eiropā Civilās sadarbības programmas ietvaros tika noslēgts līgums par "Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienesta Kurzemes reģionālā centra rekonstrukciju" ar kopējo līguma summu  991 012 ASV dolāri.

ASV Bruņoto spēku virspavēlniecība Eiropā finansēja ēkas rekonstrukciju 991 012 ASV dolāru apmērā. Kuldīgas slimnīca veica ēkas pamatu stiprināšanu, autoruzraudzības pakalpojumu nodrošinājumu, tehniskā projekta izstrādi un teritorijas labiekārtošanu 56 084 eiro apmērā. NMP dienests par budžeta un Eiropas Reģionālā attīstības fonda līdzekļiem veica mēbeļu un aprīkojuma, datortehnikas, brigāžu darbu nodrošinošā kompleksa, kā arī divu jaunu operatīvo medicīnisko transportlīdzekļu iegādi 292 817 eiro vērtībā.

NMP dienesta Kurzemes reģionālais centrs nodrošina neatliekamo medicīnisko palīdzību vairāk kā 262 000 iedzīvotāju.

Reģionā katru diennakti dežūrē 25 mediķu brigādes, kuras ir izvietotas 15 vietās visā Kurzemē. 2013.gadā NMP dienesta Kurzemes reģionālā centra brigādes veikušas 47 tūkstošus izsaukumu, sniedzot neatliekamo medicīnisko palīdzību pacientiem vai cietušajiem kritiskās situācijās.