"Lielvārdi" interaktīvajā ekspozīcijā apmeklētāji paši var izmēģināt dažādas tehnoloģijas un praktiski pārbaudīt dabas likumus: savām rokām pacelt automašīnu, saprast katapultas darbības principus, iepazīt elektrības pamatlikumus, izmēģināt saules un vēja enerģijas spēku, risināt atjautības uzdevumus. Kopumā apmeklētājiem pieejami vairāk kā 20 dažādi interaktīvi eksponāti.

Kā uzsver izziņas un eksperimentu centra Lielvārdi vadītājs Jānis Lūsis: "Būtiski, ka mēs koncentrēsimies uz izglītojošu nodarbību organizēšanu skolēnu grupām, piedāvājot interaktīvas nodarbības par vairāk nekā 12 tēmām profesionālu pasniedzēju pavadībā. Nodarbības tiks veidotas saskaņā ar skolu izglītības programmas plānu, nodrošinot skolēniem iespēju klasē apgūtās teorētiskās zināšanas novērot un nostiprināt praksē un eksperimentos."

Atklāšanā piedalījās LR Izglītības un zinātnes ministrs Vjačeslavs Dombrovskis un LR Ekonomikas ministrs Daniels Pavļuts.

Pasākuma ietvaros vadošais elektronisko sakaru sniedzējs Latvijā Lattelecom izziņas un eksperimentu centrā Lielvārdi uzstādījis WiFi soliņu, kas turpmāk nodrošinās iespēju centra apmeklētājiem, Lielvārdes iedzīvotājiem un pilsētas viesiem lietot internetu bez maksas. Lattelecom visā Latvijā atvēris vairāk kā 2000 punktus, kur internets ikvienam lietotājam pieejams bez maksas.