Liepājai ir jūra, ir jūrnieki un zvejnieki, ir osta un ostas uzņēmumi. Liepājas ostas kapteinis Pēteris Gudkovs aicina novērtēt to ko Liepājai dod jūras klātesamība un Jūras svētkos visiem jūrniekiem un zvejniekiem novēl tradicionālo septiņas pēdas zem kuģa ķīļa, visiem krastā esošajiem vienmēr sagaidīt krastā jūrā braucējus un lepoties ar savu ostu un ostas uzņēmumiem, kā arī aicina aktīvi piedalīties Jūras svētku pasākumos Liepājā.

Jūras svētki Liepājā sāksies sestdienas rītā ar zivju tirdziņu Ostas promenādē. Turpat būs apskatāma Aivara Kleina rīkotā gleznotāju un zīmētāju plenēra "Liepājas marīna'2013" tapušo gleznu izstāde par jūras tematiku, bet no plkst. 10 līdz plkst. 15 visiem interesentiem būs iespēja doties ekskursijā uz Jūras spēku kuģi M-06 "Tālivaldis".

"Tradicionāli ik gadu Jūras svētkos piemin tos, kurus jūra mums atņēmusi. Piemiņas brīdis pie pieminekļa bojā gājušajiem jūrniekiem un zvejniekiem notiks plkst. 11," informē Liepājas Jūras svētku rīkotāji.

Protams, krastā kāps arī pats jūras pavēlnieks Neptūns ar svītu un aicinās visus klātesošos pievienoties raibam svētku gājienam uz Jūras svētku tālākās norises vietu festivāla "LMT Summer Sound" teritoriju parkā Kūrmājas prospekta galā. Ostas promenādē Neptūns ieradīsies plkst 11.15.

Laikā no plkst. 12 līdz pkst. 15 parkā uz vairākām skatuvēm priekšnesumus sniegs deju grupa "Ekstra", dziesminieks Uldis Kākulis, Ingrīdas Lūres Liepājas baleta un deju studijas dalībnieki un popgrupa "Tev un man", kā arī lieliski dziedošās un neatvairāmās nāras no grupas "Susdungo", Liepājas jaunie mūziķi "AC/DC Teens" un "Meadows".

Paralēli priekšnesumu baudīšanai drosmīgākie un aktīvākie varēs sacensties īsteni jūrnieciskās sacensībās - zābaku mešanā, zivju kabināšanā, ūdensnešanā ar švammēm, vai piedalīties sportiskās aktivitātēs pludmalē. Jūras svētku dienas programmas noslēgumā muzicēs NBS bigbends Ulda Locenieka virsvadībā.

Par godu Jūras svētkiem festivāla "LMT Summer Sound" teritorija sestdienā būs atvērta bez maksas laikā no plkst. 10 līdz 15. Pēc plkst. 15 festivāla teritorijā ieeja būs tikai ar festivāla aprocēm. Viesiem bez festivāla aprocēm festivāla teritorija būs jāpamet laikā līdz plkst 16. Protams, visi izklaidēties gribētāji tiek aicināti iegādāties festivāla biļetes un turpināt kārtīgi izpriecāties un izbaudīt festivāla "LMT Summer Sound" sestdienas vakara programmu, kura sāksies plkst 17.