Sakopšanas darbi tiek īstenoti kā daļa no Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas līdzfinansētā projektu "Riverways" ("Upju ceļi"). Teritorija tiek sakopta apmēram 10 metru platā joslā - tiek izcirsti krūmi, no kanāla izcelti kritušie koki, apmēram 8 kilometru garā krasta teritorijā tiek savākti atkritumi. Darbus veic uzņēmums SIA "ARSA 1".

Kad sakopšanas darbi būs pabeigti, krastā atjaunos divas atpūtas vietas, kā arī izveidos vienu pavisam jaunu - pie Grīzupes ielas. Tāpat te tiks izvietoti tūrisma maršrutam "Cietokšņa kanāls" nepieciešamie stendi un norādes zīmes.

Igaunijas – Latvijas pārrobežu programmas līdzfinansētā projekta "Riverways" - ūdenstūrisma kā dabas un aktīva tūrisma komponentes attīstība Latvijā un Igaunijā īstenošana ļaus attīstīt un pilnveidot pilsētas laivošanas maršrutu "Cietokšņa kanāls".

Projekta "Riverways" īstenošanai Liepājā atvēlētais budžets ir 34 719 eiro, no kuriem 83 % jeb 28816,77 eiro piešķir Eiropas Savienība, savukārt 5902,23 eiro - Liepājas pašvaldība. Projektā iesaistīti 39 partneri – Kurzemes, Vidzemes un Rīgas plānošanas reģioni un to pašvaldības, kā arī Igaunijas pašvaldības.