Čempionāts jūnija sākumā notika Viļņā, tajā piedalījās ap 20 arboristu no visām trim Baltijas valstīm, tostarp piecas sievietes. Liepāju pārstāvēja I. Rožlapa un V. Bitenieks. Liepājniece piekāpās tikai rīdziniecei un piecu disciplīnu kopvērtējumā ieguva otro vietu. Arboristiem jeb kokkopjiem bija ne tikai jāparāda prasme sasniegt darba pozīcijas kokā un veiklība, uzmetot metamauklu, bet arī uz ātrumu jākāpj gan brīvajā kāpienā, gan izmantojot tikai pēdu un roku spēku. Viens no uzdevumiem bija arī glābšana – cietušā droša nogādāšana lejā no koka.

Kokā kāpšana Eiropā jau kļuvusi par diezgan populāru sporta veidu, kas pieejams visām vecuma grupām un arī cilvēkiem ar īpašām vajadzībām, izmantojot īpašu aprīkojumu. Latvijā tā vēl nav, taču varētu būt, uzskata kokkopis. "Koki ir, virves ir," viņš saka – kāpšanas tehniku interesentiem gatavs ierādīt. Kāpšana prasa spēku, fiziski nodarbina daudzus muskuļus, attīsta koordināciju. Baltijas rekords ir 17 sekundes, lai uzkāptu 15 metru augstā kokā.
Spēja veikli kāpt un atrisināt kokā nestandarta situācijas arboristiem ļauj palīdzēt arī ārpus viņu tiešajiem pienākumiem. "Mums ir vienošanās ar glābšanas dienestu 112, pēc kaķiem kokos viņi vairs nekāpj," saka V. Bitenieks. Ja saņemts zvans par kaķi kokā, glābēji ziņo Latvijas Kokkopju – arboristu biedrībai un tā meklē tuvāko arboristu. Gadījies kokā kāpt arī pēc kāda iedzīvotāja biksēm, ko vējš aizpūtis no balkona, un pēc radiovadāmās lidmašīnas. "Kaķus glābjam par velti, uz otra nelaimes jau nevar pelnīt," nosaka V. Bitenieks.

Liepājā bez SIA "Arbo Pro" vadītāja V. Bitenieka un darbinieces I. Rožlapas pašlaik praksi iziet vēl viens liepājnieks, topošais arborists.