Kamēr valsts mērogā tiek risinātas metalurģijas uzņēmuma problēmas, Liepājas tūrisma un tirdzniecības uzņēmumi organizē akciju Liepājas "izpārdošana", lai sarūpētu nebijušu piedāvājumu gan liepājniekiem, gan pilsētas viesiem.

Ar saukli "Mēs Liepāju neatdodam, mēs Liepāju izpārdodam!" no 29. novembra līdz 1. decembrim Liepājā norisināsies akcija, kuras laikā ikvienam, nosaucot atslēgas vārdus "Es mīlu Liepāju", būs iespēja tikt pie ievērojamām atlaidēm, ko piedāvā lielākās Liepājas viesnīcas, iecienītākie ēdināšanas uzņēmumi, apmeklētākās izklaides vietas, kultūras iestādes un labākie veikali.

"Liepāja ir apmeklēta un iecienīta atpūtas un izklaides vieta ne tikai vasarā, bet arī ziemas sezonā! Pilsētas ziemas noformējumi un gaismu dekorācijas, apvienojumā ar plašo kultūras pasākumu piedāvājumu un Liepājas īpašo šarmu, noteikti dod pozitīvas emocijas un neaizmirstamu atpūtu.

Ar šo akciju arī vēlamies to pateikt – Liepājā viss notiek! Atliek vien ieplānot brīvdienas un atbraukt apskatīties," stāsta Deņisovs, viesnīcas "Līva" vadītājs un akcijas iniciators.

"Akcijas mērķis ir, apvienojot Liepājas uzņēmumus, sagatavot labāko iespējamo piedāvājumu gan gardēžiem, gan mākslas cienītājiem, gan izklaižu tīkotājiem, gan šopaholiķiem, gan vienkārši Liepājas faniem."

Pašlaik akcijā iesaistījušies vairāk kā 50 uzņēmēji – to starpā ir gan viesnīcas, gan kafejnīcas un restorāni, gan izklaides un atpūtas vietas, kultūras un sporta objekti. Tāpat atlaides piedāvās vairak nekā 20 tirdzniecības vietās un veikalos. Lielākās Liepājas viesnīcas "Līva", "Europa City Amrita", "Fontaine Royal" un "Promenāde Hotel" akcijas ietvaros piedāvā izbaudīt atpūtu, rezervējot numurus ar 50% atlaidi, viesnīca „Hotel Kolumbs” akcijas ietvaros piedāvā 60% atlaidi biznesa klases numuriņam ar brokastīm un 15% atlaidi uz restorāna ēdieniem.

Lai Liepājas apmeklējums sniegtu vairāk pozitīvu emociju, akcijas laikā liepājniekiem un pilsētas viesiem būs iespēja piedalīties arī Ziemas festivāla piedāvātajos pasākumos, kas šogad solās būt īpaši krāšņi - 30. novembrī tiks iedegta pirmā svece lielajā Rožu laukuma adventes vainagā, bet 1. decembrī varēs vērot tradicionālo masku gājienu un būt par lieciniekiem svinīgajai pilsētas centrālās egles iedegšanai Rožu laukumā.

Izpārdošanā iesaistījies arī Liepājas Simfoniskais orķestris, 29. novembrī piedāvājot koncertus ar solistes Līgas Baltābolas (vijole) un diriģenta Normunda Šnē piedalīšanos, bet 30. novembrī notiks klasiskās mūzikas koncerts ar soprāna Diānas Silovas, pianista Pētera Plakida, vijolnieka Dzintara Beitāna un čellista Ivara Bezprozvanova piedalīšanos.

Atrodoties Liepājā, būs iespēja lētāk iegādāties arī biļetes uz Liepājas teātra 2014. gada janvāra izrādēm, bet Liepājas Muzeja apmeklētāji izstādi "Francijas mākslas pērles. Grafika" akcijas nedēļas nogalē varēs baudīt par puscenu. Tiem, kas priekšroku dod aktīvai atpūtai, īpašus piedāvājumus ir sagatavojuši Liepājas Olimpiskā Cetra SPA & Baseins, Liepājas ledus halle un arī Karostas cietums.