Piemēram pie Liepājas izvietotais uzņēmums "Tonus Elast", medicīnisko elastīgo saišu, apsēju, kompresiju izstrādājumu ražotājus, kurš savu produkciju lielākoties eksportē tieši uz Krieviju, Kazahstānu un Ukrainu, martā ražošanas jaudu samazinājis par aptuveni 20 procentiem. Pieprasījums pēc uzņēmuma produkcijas sarucis, jo attiecībā pret eiro kritusies Krievijas un Kazahstānas valūta, kā arī reaģējot uz notikumiem Ukrainā.

Pašlaik uzņēmumā strādā 187 cilvēki. Pieprasījuma samazinājuma dēļ radušos apstākļus nolemts risināt, nevis kādu atlaižot, bet gan visiem samazinot nostrādāto stundu skaitu.

Par aptuveni 20 procentiem ražošanas apjomu samazinājis arī zivju paŗstādes uzņēmums "Kolumbija Ltd", jo līdzīgi kā "Tonus Elast" pieprasījums pēc viņu produkcijas sarucis situācijas Ukrainā dēļ.

"Kolumbija Ltd" nodarbina vairāk nekā 350 cilvēkus. Viņi šobrīd ir spiesti strādāt nepilnu darba nedēļu, attiecīgi saņemot mazākas algas.

Uzņēmumu pārstāvji televīzijai neslēpa, ka pašreizējos apstākļos viņi nespēj prognozēt, vai un kad uzņēmumi varēs atsākt strādāt ar pilnu jaudu.