Bērnudārza pārstāve norāda, ka grupiņa un dārziņš tika slēgts, kā arī intensīvi vēdinātas telpas. Pirmdien jau situācija bija normāla, tomēr ķīmiskā smaka ceturtdien parādījās atkal, tādēļ Liepājas bērnudārzā ieradās Liepājas domes un Izglītības pārvaldes darbinieki.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienests un Valsts vides dienests apsekoja bērnudārzu.

Apsekojot bērnudārza telpas un tuvējo apkārtni, speciālisti konstatējuši iespējamo smakas izcelsmes vietu – siltumapgādes trases šahtu blakus esošajā "Latvijas valsts radio un televīzijas centra" raidītāja teritorijā, kurā samesti ar zemi sajaukti celtniecības ķīmijas atkritumi, portālu "Delfi" informēja Liepājas pilsētas domē.

Visticamāk, uzsākot apkures sezonu, centralizētās siltumapgādes caurules uzsilušas un komunikāciju akā samestie ķīmiskie atkritumi sākuši izgarot, tādējādi izraisot nepatīkamo smaku blakus esošajā bērnudārzā.

Šobrīd nozīmēts veikt visas nepieciešamās gaisa un augsnes analīzes, bet Liepājas Reģionālās vides pārvaldes speciālisti teritorijas apsaimniekotajam sastādījuši aktu par konstatēto vides piesārņojumu.
Un Liepājas domes priekšsēdētājs Uldis Sesks ceturtdien nosūtījis vēstuli torņa uzturētājam – "Latvijas valsts radio un televīzijas centra" valdes priekšsēdētājam Jānim Boktam, pieprasot skaidrojumu un nekavējošu rīcību piesārņojuma likvidēšanai.

Pašlaik uzsākta piesārņojuma savākšana, taču pirmskolas izglītības iestāde darbu ierastā režīmā varēs atsākt tikai pēc oficiālo analīžu rezultātu saņemšanas, kas plānota nākamnedēļ.