Šogad konkursam tika pieteikti 40 jaunie lauksaimnieki, tādējādi par galveno balvu cīņa bija ļoti sīva.

Konkursu jau ceturto gadu organizē Eiropas Parlamenta deputāte Sandra Kalniete sadarbībā ar „Zemnieku saeimu“ un žurnālu „Agro Tops”, lai veicinātu lauksaimniecības nozares atpazīstamību un prestižu, un godinātu tos jaunos cilvēkus, kas savu aicinājumu atraduši lauksaimniecībā.

Noslēdzošajai konkursa kārtai tika izvirzīti 14 jaunie lauksaimnieki, kuri pārstāvēja ļoti dažādu saimniecību spektru – augļkopība un dārzeņkopība, graudkopība, piena lopkopība un gaļas lopkopība.

Uzvarētāji Aija Šneidere un Jānis Miķelsons ir SIA „Mikaitas” saimnieki, abi absolvējuši Latvijas Lauksaimniecības universitātes Veterinārmedicīnas fakultāti. Saimniekot Jānis un Aina uzsāka 2004. gadā, kad nopirka saimniecību ar 50 hektāriem zemes un 50 aitām, kas Aijai nāca pūrā. Šobrīd ganāmpulkā ir ap 900 dzīvnieku.

Galvenokārt ganāmpulkā ir Latvijas tumšgalves, tomēr ir arī no Dānijas ievestās - Oksforddaunas šķirne un Tekselas teķis. Pagaidām paplašināt aitu saimi traucē nepietiekami lielās telpas.

Saimnieki ir aktīvi arī ārpus savas saimniecības. Regulāri apmeklē ar nozari saistītos pasākumus Baltijā; pieredzi ir smēlušies arī Dānijā, Vācijā, Anglijā un Somijā. Aija ir aktīva asociācijās, lasa lekcijas par aitu pārraudzību ganāmpulkos.