Kā informē CSP pārstāvis Dāvis Kļaviņš, pretstatā blīvajai iedzīvotāju apdzīvotībai Rīgā Pļavnieku apkaimē, kur vienā kvadrātkilometrā dzīvo 22 tūkstoši cilvēku, šajā vietā ar ģeogrāfiskajām koordinātēm x=677800, y=309800 līdz tuvākajām mājām jāiet teju 7 kilometri.

150 kvadrātkilometrus plašā neapdzīvotā teritorija Lubānas novada Indrānu pagastā atrodas 170 kilometru attālumā no Rīgas.

CSP ir noslēgusi kārtējo 2011.gada tautas skaitīšanā iegūto datu apstrādes posmu – mājokļu adrešu piesaisti ģeogrāfiskajām koordinātēm. Rezultātā telpiskās attīstības plānošanas speciālistiem, pētniekiem, studentiem un citiem datu lietotājiem ir iespēja iegūt telpisku informāciju par Latvijas iedzīvotājiem atbilstoši tautas skaitīšanas programmai.

Tautas skaitīšanā iegūtie dati attēloti režģa kartē ar šūnas izmēru 1x1 kvadrātkilometrs. Latvijas teritorija ir sadalīta 65,6 tūkstošos šūnu, no kurām 33 tūkstoši režģa šūnu ir apdzīvotas – 2011. gada tautas skaitīšanā šajā teritorijā ir saskaitīti pastāvīgie iedzīvotāji.

Statistiķi noskaidrojuši nomaļāko vietu Latvijā
Foto: Publicitātes attēli