Madonieši bija sagatavojuši divarpus kilometru garu apli ar mākslīgo sniegu, kurā dalībnieki sacentās brīvajā slēpošanas stilā savās vecuma grupās un distancēs (no divarpus līdz 20 kilometriem). Arī pašiem mazākajiem tika organizēts bērnu slēpojums 100 – 300 metru garumā.

Dalībnieku vidū bija gan aktīvā dzīvesveida piekritēji, gan sportisti ar olimpisko spēļu pieredzi. Startēja arī ilggadējais Latvijas biatlona valstsvienības līderis Ilmārs Bricis, kurš nesen atgriezies no Šočiem, kur vadīja Lietuvas biatlona izlasi. Slēpojumā startēja arī viņa audzēkņi no Lietuvas.

Ātrākie bērni B1 grupā izrādījās Alekss Škaļikovs, B2 grupā Pēteris Lukstiņš un Ance Dorotkina, B3 grupā Silvesters Švauksts un Katrīna Bernāne.

Uz starta līnijas pēc tam stājās jauniešu, junioru un veselības klases dalībnieki, kuri veica no divarpus līdz 10 kilometru garu distanci. Par uzvarētājiem šajās vecuma grupās kļuva Samanta Krampe (S12), Ieva Pūce (S15), Katrīna Pāvula (S16), Gustavs Lukstiņš (V12), Raimo Vīgants (V15) un Kārlis Fogelis (V16).

15 kilometru distancē ātrākie slēpotāji savās vecuma grupās bija Natalja Kocergina (S20), Linda Savļaka - Bondare (S30), Laima Klauža (S40), Rita Žuravļova (S50), Antis Zunda (V50), Andris Dainis (V60).

Sacensības kulmināciju sasniedza, kad uz starta līnijas stājā 20 kilometru distances slēpotāji, no kuriem ātrākie savās vecuma grupās izrādījās Oskars Muižnieks (V20), Kārlis Vanags (V30), Rolands Rudzītis (V35) un Ilmārs Bricis (V40).

Uzvarētāji balvā saņēma "Sport2000" dāvanu kartes.