Latvijas Olimpiskajā komandā apstiprināti četri mārupieši – hokejisti Ralfs Freibergs un Georgijs Pujacs un kalnu slēpotāji Kristaps Zvejnieks un Roberts Rode.

Kā debitants uz Olimpiskajām spēlēm Sočos dosies Ralfs Freibefgrs, kuram Latvijas hokeja izlases sastāvā uzticēta aizsarga loma. Freibergs ir vienīgais no astoņiem Latvijas izlases aizsargiem, kurš nepārstāv Kontinentālo hokeja līgu. 22 gadus vecais hokejists spēlē ASV Nacionālās koledžu sporta asociācijas līgā Bowling Green State University komandā. Latvijas izlasē R.Freibergs debitējis 2013.gada 19.aprīlī pārbaudes spēlē pret Baltkrievijas hokeja izlasi, iepriekš spēlēts arī Latvijas U-18 un U-20 hokeja izlasēs.

Latviju olimpiādē pārstāvēs arī Mārupē dzīvojošais hokejists Georgijs Pujacs – aizsargs, Latvijas hokeja izlases dalībnieks. Profesionālā spēlētāja karjeru Pujacs uzsāka 1996. gadā HK Rīgas "Pārdaugava" rindās. Pēc tam savā karjerā spēlējis dažādās hokeja līgās, tai skaitā Zviedrijā, Ziemeļamerikā, Baltkrievijā un Krievijā. 2013. gada vasarā noslēdza viena gada līgumu ar Rīgas "Dinamo".

Mārupiešiem Kristapam Zvejniekam un Robertam Rodem šīs būs otrās Ziemas Olimpiskās spēlēs. 2010 gadā abi kalnu slēpotāji piedalījušies Olimpiskajās spēlēs Vankuvērā, kur K.Zvejnieks guva 62.vietu milzu slalomā un 32.vietu slalomā, savukārt R.Rode izcīnīja 58.vietu disciplīnā kalnu slēpošana – nobrauciens. 21 gadu vecais K.Zvejnieks, kurš Latvijas kalnu slēpošanas rangā ieņem 1.vietu, absolvējis Mārupes vidusskolu un patlaban studē Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijā. 26 gadus vecais Roberts Rode Latvijas kalnu slēpošanas rangā ieņem 3.vietu.

Katrs no olimpiešiem spēkam un izdurībai Sočos no mārupiešiem ceļamaizē saņēma rupjmaizes klaipu un īpašu aproci ar Jumja zīmi.