Tikšanās reizē tiks debatēts par Latvijas reģionu attīstību, spriests par Eiropas Savienības (ES) fondu pieejamību uzņēmējiem, tāpat arī runās par uzņēmēju un pašvaldību sadarbības jautājumiem, kā arī citiem Latvijas reģionos strādājošajiem uzņēmējiem būtiskiem jautājumiem.

Kongresā aicināti piedalīties pašvaldību vadītāji un uzņēmējdarbības atbalsta speciālisti no visas Latvijas. Tāpat aicināti piedalīties arī valsts tautsaimniecības politikas veidotāji – Saeimas deputāti, Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras (LTRK) un Latvijas Darba devēju konfederācijas (LDDK) vadība, kā arī ekonomikas jautājumu pētniecības institūtu pārstāvji.

Kongresa ievaddaļā reģionu uzņēmējus uzrunās Ekonomikas ministrijas, Vides un reģionālās attīstības ministrijas un Latvijas Pašvaldību savienības pārstāvji, kas izstāstīs savu redzējumu par ES fondu pieejamību Latvijas reģioniem un Latvijas pašvaldību kopējās attīstības galvenajiem virzieniem Nacionālā attīstības plāna kontekstā 2015. gadā un vidējā termiņā.

Uzņēmēju un pašvaldību sadarbībai būs veltīta kongresa otrā daļa, kuras gaitā biedrību pārstāvji piedalīsies paneļdiskusijā, ko vadīs Latvijas Pašvaldību savienības Padomniece uzņēmējdarbības jautājumos Andra Feldmane. Paneļdiskusija iezīmēs dažādos līdzšinējās sadarbības piemērus starp pašvaldībām un novados strādājošajiem uzņēmējiem.

Kongresa noslēdzošajā daļā publisko pakalpojumu standartus nospraudīs un par reģionālo uzņēmēju konkurētspējas vecināšanu runās Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras valdes priekšsēdētājs Jānis Endziņš, savukārt paneļdiskusijā piedalīsies SIA "Lattelecom" Biznesa klientu daļas vadītājs Gusts Muzikants, Latvijas Informāciju un komunikācijas tehnoloģijas asociācijas (LIKTA) valdes priekšsēdētāja Signe Bāliņa, pašvaldību un uzņēmēju biedrību pārstāvji. Pēc kongresa tā dalībniekiem būs iespēja doties ekskursijā uz vairākiem Mārupes novada uzņēmumiem.

Kongresā piedalīsies reģionālās uzņēmēju biedrības un klubi no Alojas, Alūksnes, Babītes, Balviem, Bauskas, Cēsīm, Daugavpils, Grobiņas, Jēkabpils, Jelgavas, Jūrmalas, Ķekavas, Liepājas, Limbažiem, Līvāniem, Ludzas, Mārupes, Ogres, Priekules, Rēzeknes, Rīgas, Salaspils, Siguldas, Talsiem, Tukuma un Valmieras pilsētām un novadiem.

"Pirmais Vislatvijas reģionālo uzņēmēju biedrību kongress" notiek tradicionālo Mārupes uzņēmēju dienu ietvaros no 6. – 8. novembrim, kur paredzēti gan izglītojoši, gan izklaidējoši pasākumi uzņēmējiem un novada iedzīvotājiem. Mārupes uzņēmēju dienu detalizēta programma ir atrodama biedrības mājas lapā www.marupesuznemeji.lv .