"Lienītes" dzīvesstāsts aizsākās 1972.gadā, kad bērnudārzs tika dibināts kā kolhoza Mārupe apvienotā pirmsskolas iestāde, kurā tika atvērtas sešas grupiņas 140 bērniem. Visas grupas bija diennakts, no tām 1 mazbērnu grupa, kurā bērnu vecums 1–2 gadi.

Ar 1981.gada 6. janvāri par bērnudārza saimniekiem kļuva Rīgas rajona Tautas izglītības nodaļa un bērnudārzs ieguva savu tagadējo nosaukumu "Lienīte". "Tas bija manis ieteikts bērnudārza nosaukums. Pie mums tolaik strādāja muzikālā audzinātāja Liene Lūse, kuru daudzi atceras kā krustmāti Lienīti, kas mazo mārupiešu dziedātprasmi parādīja visai Latvijai TV raidījumā "Ar dziesmiņu ciemos eju". Tā bērnudārzs tika pie nosaukuma "Lienīte" un es par to ļoti priecājos vēl šodien. Pateicoties Lienītei, bērnudārzā vienmēr bija pacilāts noskaņojums, jautrība un skanēja dziesmas. Viņa bija arī strādīga un prasīga, un viņas darba rezultāts bija neatsverama vērtība. Lienīte vienmēr teica – nav tāda bērna, kuram nevarētu iemācīt dziedāt. Vajag tikai ar bērnu strādāt," aizgājušos laikus atceras tā pirmā vadītāja Laimdota Gludmane.

No 1988.gada bērnudārza vadību pārņēma metodiķe Daina Erdmane, kas "Lienītē" nostrādāja līdz 1993.gadam. 1991.gada vasarā bērnudārzs kļuva par Mārupes pagasta pirmsskolas izglītības iestādi "Lienīte", bet 1993.gadā par tā vadītāju kļuva Līga Kadiģe. Tas bija deviņdesmito gadu sākums – Latvijas atmodas un lielu pārmaiņu laiks.

Bērnudārzu tolaik apmeklēja tik maz bērnu, ka pašvaldībā tika lemts, vai nevajadzētu bērnudārzu slēgt. "Lienīti" tomēr neslēdza, drīz vien bērnu skaits atkal sāka pieaugt, bija jāsāk domāt par telpu remontiem. Līga Kadiģe atceras: "Tas vispār bija tāds interesants laiks. Līdz tam pirmsskolas izglītība bija bijusi tādā kā pabērna lomā, vairāk tikai kā bērnu pieskatīšana, taču, kopš bērnudārzus pārņēma pašvaldības, sākās to atdzimšanas periods - beidzot tika uzsvērta bērnudārza pedagoģiskā un izglītojošā loma."

L.Kadiģe stāsta, ka pirmsskolas pedagogi tajā laikā sākuši ļoti aktīvi darboties, izstrādāt metodikas, apmeklēt dažādus seminārus un lekcijas. "Lienītes pedagogi ir aktīvi piedalījušies pirmsskolas izglītības metodikas izstrādnē Pierīgā, ir rīkotas pieredzes skolas un īstenotas dažādas novitātes izglītības procesā. Liels darbs ieguldīts materiālās bāzes pilnveidošanā, lai varētu noritēt kvalitatīvs darba process, kā arī daudz strādāts pie apkārtējās vides pilnveidošanas. Ar Domes atbalstu bērnudārzs šogad saposts lielajai ju-bilejai - veikta ēkas siltināšana un kapitālais remonts, labiekārtoti āra rotaļu laukumi," stāsta L.Kadiģe.

Daudz kas no sasniegtā ir bērnudārza kolektīva nopelns, tāpēc pateicības vārdi par ilggadīgu darbu svētku pasākumā tika teikti bērnudārza bijušajiem un esošajiem darbiniekiem, bez kuru ikdienas darba, centības, pacietības un mīļuma daudziem mārupiešiem nebūtu jau-ko bērnības atmiņu.

Mārupes novada Domes augstākais apbalvojums – Atzinības raksts – par ilggadēju, pašaizliedzīgu darbu un ieguldījumu Mārupes novada attīstībā tika pasniegts bērnudārza pašreizējai vadītājai Birutai Antonevičai, kura bērnudārzā strādā jau kopš 1978. gada, kad darbu sāka kā pirmsskolas skolotāja, vēlāk strādāja par metodiķi un logopēdi, bet kopš 2007.gada - par bērnudārza vadītāju. "Viņa ir izcila metodiķe," saka Līga Kadiģe, novērtējot B.Antonevičas devumu Pierīgas metodisko izstrādņu veidošanā.

Domes Atzinības raksts tiek piešķirts arī bērnudārza muzikālajai audzinātājai Martai Bērziņai, kas darbu bērnudārzā uzsākusi 18 gadus atpakaļ, un mazajiem ķipariem māca gan dziedāt, gan dejot, gan muzicēt. Muzikālās tradīcijas joprojām ir nenovērtējama bērnudārza "Lienīte" bagātība, par ko viesi pārliecināties varēja arī svētku koncerta laikā, kad mazie mārupēni rādīja savu dziedāt un dejot prasmi un pārsteidza ar aktierdotībām.

Paldies par ilggadīgu darbu Mārupes novada Domes priekšsēdētājs Mārtiņš Bojārs un vietniece Līga Kadiģe teica Emīlijai Loderei, kas bērnudārzā par auklīti nostrādājusi jau gandrīz četrdesmit gadus, Ritai Kazinai, kas 36 gadus audzinājusi mazos mārupiešus, medmāsai Sandrai Līpiņai, kas nostrādājusi 35 gadus, skolotājai Aijai Sīlei, kas nu jau 25 gadus aprūpē un māca savus mazos "putniņus", skolotājas palīdzei Dainai Konušai, kas strādā bērnudārzā jau 23 gadus, Kristīnei Armuižai , kura 21 gadu strādā par skolotāju, Sarmītei Eglei, kura strādā par metodiķi, un Ivetai Rudānei, kura par pirms-skolas skolotāju nostrādājusi 14 gadus.