Kā informēja pašvaldības pārstāvis Nikolajs Sapožņikovs, deputāti paši savā iesniegumā nav minējuši iemeslu prasībai par domes priekšsēdētāja maiņu, taču Bartkevičs pēc sarunām ar iesnieguma autoriem minējis, ka viens no būtiskākajiem iemesliem šim iesniegumam esot vietējo, ar mazumtirdzniecību saistīto uzņēmēju biznesa intereses. "Vienkārši sakot - tā ir vēlme izvairīties no konkurences, nepieļaujot gaidāmo tirdzniecības tīkla "Rimi" ienākšanu Ogrē," norādījis novada mērs.

Iesniegumu 1.aprīlī parakstījis Artūrs Mangulis (Latvijas Zaļā partija), no nacionālās apvienības "Visu Latvijai"-TB/LNNK un Latvijas zemnieku savienības saraksta ievēlētie Egils Helmanis, Dainis Širovs un Māris Siliņš, Dzintra Mozule ("Visu Latvijai!", "Pilsoniskā savienība"), Ilga Vecziediņa ("Apvienība "Iedzīvotāji""), Juris Laizāns (SC), kā arī divi Bartkeviča pārstāvētās partijas "Ogres novadam" biedri - Ineta Tamane un Andrejs Ceplītis.

Helmanis noliedza, ka "piedāvājums atkāpties no amata" Bartkevičam būtu izteikts saistībā ar kādu konkrētu jautājumu. "Runa ir par to, cik ilgi pašvaldībai var būt viens vadītājs. Ir jābūt rotācijai un jāieplūst svaigām asinīm," stāstīja deputāts.

Ogres novada domnieks pauda viedokli, ka Bartkevičam ir komunikācijas problēmas gan saskarsmē ar citiem deputātiem, gan ar iedzīvotājiem. Lēmumu pieņemšana notiekot ļoti šaurā lokā, un deputāti vēloties šo loku paplašināt, lai saprastu, kā tiek lemti jautājumi.
Helmanis pats uz Bartkeviča krēslu nepretendējot. Ja Bartkevičs no amata tiks atbrīvots, jaunu kandidātu izvirzīšana un balsošana par tiem notikšot attiecīgajā domes sēdē.

Saskaņā ar likumu "Par pašvaldībām" vietējās pašvaldības domes priekšsēdētāju var atbrīvot no amata, ja to pieprasa vismaz viena trešdaļa deputātu, savukārt priekšsēdētājs ir atbrīvots no amata, ja par to nobalso vairāk nekā puse no ievēlēto deputātu kopskaita. Ogres novada domē ievēlēti 17 deputāti.

Likumā noteikts, ka gadījumos, kad saņemts priekšlikums par domes priekšsēdētāja atbrīvošanu no amata, domes ārkārtas sēde jāsasauc ne vēlāk kā divu nedēļu laikā no priekšlikuma saņemšanas dienas. Sēde par Bartkeviča atcelšanu no amata un jauna domes priekšsēdētāja vēlēšanām notiks ne vēlāk kā 15.aprīlī, informēja Sapožņikovs.

Jau ziņots, ka Ogres pašvaldība jau divus gadus nespēj vienoties par "Rimi" veikala būvniecību Parka ielā. Veikala būvniecību pieļauj 2006.gadā apstiprinātais detālplānojums, bet pret šo ieceri iebilst iedzīvotāji. Pēdējoreiz pašvaldība kādu no trim piedāvātajiem būvniecības risinājumiem skatījusi 2012.gada vasarā, taču lēmuma pieņemšana tika atlikta, jo domei tikusi sniegta pretrunīga informācija - gan lielveikala būvniecības piekritēji, gan pretinieki veikuši dažādas aptaujas, kurās ieguvuši sev labvēlīgus, savstarpēji pretrunīgus viedokļus.

Jautājums par "Rimi" būvēšanu aktualizējies šā gada sākumā, jo pašvaldība šovasar plāno rekonstruēt Parka ielu, kura šobrīd atrodas ļoti sliktā stāvoklī. Par ielas rekonstruēšanu rīkota sabiedriskā apspriešana, kuras gaitā iedzīvotāji atkal iebilduši pret lielveikala būvniecību.