Drīz vien atklājās fakts, ka daļa dokumentu ir iznīcināta. Kā to pirmdien, 17. februārī, atzina pašvaldības pārstāvji, iznīcināti tieši tie dokumenti, kuros atspoguļojas informācija par projekta personālu un amata atalgojumiem.

Iznīcinātie dokumenti tiek aprakstīti kā maznozīmīgi. Turklāt to iznīcināšana tiek pamatota ar Ministru Kabineta noteikumiem. Tādējādi "Ogrenet" rīcība, informējot par dokumentu iznīcināšanu, tiek pasniegta kā apmelošana.

Taču dokumenti ir iznīcināti. Atsauce uz MK noteikumiem ir nekorekta. ES fondu līdzekļu izlietošanu nosaka speciāls likums, tas paredz, ka visi ar projekta īstenošanu saistītie dokumenti jāuzglabā 20 gadus. Tādējādi "Ogrenet" apgalvojums, ka likums ticis pārkāpts, ir patiess.

Otrkārt, Ogrenet ne ar vienu burtu nekad nav apšaubījis to, ka ES finansētais projekts nebūtu īstenots. Tieši otrādi – savās publikācijās informēja, ka izglītības jautājumu speciālisti savu darbu ir padarījuši. Tai pat laikā portāls arī ir norādījis uz Vitas Pūķes neatbilstību amatam. Proti, faktu, ka Pūķes vedekla ir projekta vadītāja. Šādu situāciju likuma normas traktē kā "amatpersonas atrašanos interešu konfliktā".

Jāatgādina, ka Pūķu uzvaru pašlaik pēta tiesībsargājošās institūcijas. Apgalvot, ka speciāliste Pūķe par savu apšaubāmo līdzdalību un uzvaru šajā konkursā, būtu "apmelota", ir nepamatoti.

Pašlaik notiek konsultācijas ar juristiem, vai būtu vērts par šiem apmelojumiem meklēt taisnību tiesā, visticamāk, tas nenotiks, apzinoties, ka procesam patērēto laiku var ieguldīt lietderīgāk.

Aizrautībā gānoties par "slikto "Ogrenet"", neviļus pieļauta kāda sīka neprecizitāte – apsūdzības portālam izteiktas par visas pašvaldības darba nomelnošanu un jau banālo "apmelošanu".

"Ogrenet" nekad nav apšaubījis vai apnicinājis visas pašvaldības darbu kopumā: tajā strādā daudzi darbinieki, kuri savus pienākumus veic pēc vislabākās sirdsapziņas. Kritikai tiek pakļauti tikai tie domes vadītāji, kuru darbība un pieņemtie lēmumi ir, mazākais, apšaubāmi un aizdomīgi.

Nesen "Ogrenet" informēja par saņemtajām pretenzijām no "apmelotās" Pūķes ar prasību atsaukt vairākos rakstos publicēto informāciju. Savu viedokli par šīm prasībām esam jau publiski pauduši.