Kā noskaidrots vietējā pašvaldībā, sēdē piedalījās 13 no 15 pašvaldības deputātiem. Astoņi tautas priekšstāvji savas balsis atdeva par Plivdas kandidatūru, bet četri - nobalsoja par otru Preiļu mēra amata kandidātu Āriju Vicānu, viens deputāts - atturējās.

Tādējādi Plivda Preiļu mēra krēslā nomainīs Saeimā ievēlēto Aldi Adamoviču ("Latgales partija").

Līdz šim Plivda ir bijusi SIA "Latgales Finanšu Konsultācijas" valdes priekšsēdētāja, SIA "Olūts" valdes locekle, zemnieku saimniecības "Jaunaudzes" īpašniece, biedrības "Savai skolai" valdes locekle, biedrības "Sabiedriskais centrs "Līči"" valdes priekšsēdētāja un Viduslatgales profesionālās vidusskolas projekta koordinatore.

Jau ziņots, ka iepriekšējā Preiļu novada domes ārkārtas sēde bija plānota 11.novembrī, bet kvoruma trūkuma dēļ nenotika.

Aģentūrai LETA Adamovičs iepriekš atzina, ka atstāt Preiļu mēra amatu un turpināt darbu kā Saeimas deputātam nolēmis, jo cer, ka darbs jaunajā amatā pavērs viņam jaunas iespējas darīt vairākas lietas citādi, risinot sasāpējušos pašvaldību jautājumus.

"Šajās vēlēšanās Saeimā ir ievēlēti vairāki pašvaldību vadītāji. Kopīgi strādājot, centīsimies panākt, lai lielāka uzmanība valstī tiktu pievērsta reģioniem un lauku teritorijām. Arī par uzņēmējdarbības atbalstu līdz šim daudz ticis runāts, bet ne tik daudz darīts. Lielāks atbalsts būtu nepieciešams lielajiem uzņēmumiem, lielajiem nodokļu maksātājiem," uzsvēra Adamovičs.

Bez Adamoviča 12.Saeimas deputātu rindās iekļuvuši vēl trīs pašvaldību priekšsēdētāji - Valmieras mērs Inesis Boķis, Tukuma mērs Juris Šulcs no "Vienotības" un Smiltenes mērs Ainārs Mežulis no Zaļo un zemnieku savienības saraksta.