Sacensības sākās ar jaunizveidotās slēpošanas un nūjošanas trases svinīgo atklāšanu. Slēpošanas un nūjošanas trase ir divus kilometrus gara un ierīkota pilsētas parkā, daļēji apgaismota. Līdz ar trases izveidošanu pirkts speciālais aprīkojums slēpošanas trases kvalitatīvai uzturēšanai, kā arī 50 slēpošanas komplekti (slēpes ar stiprinājumiem, nūjas un slēpošanas zābaki) dažāda vecuma cilvēkiem. Arī 60 nūjošanas nūju komplekti.

Uz sacensībām pulcējās ģimenes no Latvijas un Baltkrieviijas - Preiļiem, Ludzas, Riebiņiem, Ilūkstes, Maltas un Aglonas ģimenes, kā arī no Braslavas, Verhņedvinskas, Novopolockas un Glubokoje. Lai arī sākotnēji plānotas bija tieši slēpošanas sacensības, beigu beigās dalībnieki sacentās stafetē ar biatlona elementiem.

19 ģimeņu konkurencē sacensību kopvērtējumā godalgotu zelta kausu izcīnīja Valdoņu ģimene no Preiļiem. Otrajā vietā ierindojās Prusaku ģimene no Aglonas novada, trešo vietu ieguva Boguševiču ģimene no Baltkrievijas, apsteidzot Adamoviču ģimeni no Preiļiem tikai par vienu punktu.

Projekts tiek īstenots Latvijas – Lietuvas – Baltkrievijas Pārrobežu sadarbības programmas 2007-2013 ietvaros ar mērķi paaugstināt dzīves vides kvalitāti vietējiem iedzīvotājiem un palielināt Latvijas un Baltkrievijas pierobežas teritorijas pievilcību, attīstot aktīvā dzīvesveida infrastruktūru, uzlabojot vietējo iedzīvotāju un tūristu veselību Latvijas un Baltkrievijas pierobežas reģionos, palielinot āra sporta aktivitāšu iespējas.