41.Starptautiskā bērnu mākslas konkursa "Lidice 2013" tēma bija "Manas zemes tautas tradīcijas un kultūras mantojums", kas ir saistīta ar 10.gadadienu, kopš pieņemta UNESCO Konvencija. Latvijas kārtas konkursa tēma bija "Latviešu tautas tradīcijas un kultūras mantojums."

Konkurss Latvijā norisinājās februārī un martā, un tajā tika iesūtīti 1128 darbi no 58 Latvijas novadiem un pilsētām. Pēc izvērtēšanas uz Čehiju tika izvirzīti 163 darbi. Šajā konkursā piedalījās arī jaunie mākslinieki no Maltas 1.vidusskolas, Maltas 2.vidusskolas, kā arī Maltas bērnu un jauniešu centra.

Konkursā piedalījās dalībnieki no Maltas 1.vidusskolas, Maltas 2.vidusskolas, Maltas bērnu un jauniešu centra. Audzēkņi savos darbos attēloja latviešu tautas pasakas, teikas, tautas dziesmas latviešu tautas tradīcijas un rakstu zīmes.

Pēc žūrijas vērtējuma rezultātiem par konkursa laureātiem no Maltas 1.vidusskolas kļuva 5.klases skolniece Līga Runčis, 7.klases skolniece Viktorija Voronova un 5.klases skolniece Aļona Traškova no Maltas 2.vidusskolas, kā arī 3.klases skolnieces Dagne Tuče un Katrīna Esmeralda Jermaševiča no Maltas bērnu un jauniešu centra.

7.martā konkursa dalībnieki un laureāti no Maltas piedalījās apbalvošanas ceremonijā, kas notika Rīgas Latviešu biedrības namā.

Dalībniekus konkursam sagatavoja skolotājas Rita Siņavska, Antoņina Vasiļjeva, Vita Kāpostiņa-Tuče.