Piektdien Rīgā, Arhitektu namā, Torņa ielā 11 no plkst. 14.00 – 15.00 Kopenhāgenas galvenā arhitekte Tina Sābi lasīs lekciju par pilsētvides politikas kopradīšanu un iedzīvotāju iesaistīšanu publiskās ārtelpas transformācijas projektos.

Savukārt sestdien no plkst. 14.30-15.30 Antverpenes galvenais arhitekts Kristiāns Borē stāstīs par Beļģijas komunikatīvās plānošanas kvalitātes – Flandrijas krastmalas piemēru.

Lekcijas notiks intensīvās apmācības programmas stratēģiskai pieejai telpiskajā plānošanā "Radi Rīgu!" ietvaros, un pasākuma rīkotāji aicina "nepalaist garām šo unikālo izdevību izzināt klātienē, kādas metodes tiek izmantotas, lai īstenotu publiskās ārtelpas attīstības stratēģijas abās pilsētās".

Lekcijas būs angļu valodā un pēc katras lekcijas notiks pusstundu ilga diskusija. Uz pasākumiem aicināti visi interesenti un ieeja tajos ir bez maksas.

Portāls "Delfi" jau vēstīja, ka "Radi Rīgu!" ir Latvijā unikāls projekts, kura ietvaros komanda, ko veido arhitekti, ainavu arhitekti, pilsētas plānotāji un ceļu inženieri, izstrādās priekšlikumus publisko ārtelpu atjaunošanai piecās Rīgas apkaimēs - Āgenskalnā, Bolderājā un Daugavgrīvā, Čiekurkalnā, Krasta ielā un Ziepniekkalnā.

Projekta ietvaros Latvijā ierodas pasaules līmeņa arhitekti, lai kopā ar vietējiem speciālistiem līdz 2012. gadam strādātu ar vēsturiskām liecībām, pašvaldību, nevalstiskajām organizācijām, iedzīvotājiem un izvēlētajās teritorijās strādājošajiem uzņēmumiem.

Šādi tiks izpētītas sabiedrības vajadzības un izstrādāti projekti teritoriju attīstībai, kurus, piesaistot dažādus finanšu instrumentus, paredzēts arī realizēt. Kā norāda projekta pārstāvji, galvaspilsētas pašvaldība, pilsētniekiem līdzdarbojoties, varētu "Radi Rīgu!" izstrādātos priekšlikumus īstenot līdz 2014.gadam.