Izvērtējot jaunās trases parametrus, BMX jomas eksperti no Lielbritānijas un citām valstīm atzinuši, ka tā būs viena no modernākajām visā Eiropā. Trases tehniskais nodrošinājums un brauktuve atbilstot visaugstākā līmeņa prasībām, turklāt šī būs otrā trase Latvijā ar divām "Pro" sekcijām, kas paredzētas profesionāliem braucējiem.

Mēroga ziņā Rīgas trase Mežaparkā būs pati lielākā Latvijā, apgalvo Rīgas domē.

Līdz šim sporta normatīviem atbilstošas vietas, kur bērni un jaunieši varētu attīstīt savus talantus riteņbraukšanā, savukārt profesionāļi - rīkot treniņus un starptautiskas sacensības, Rīgā un tās apkārtnē nav bijis. Līdz ar jaunās trases izveidi, augsta līmeņa meistarsacīkstes tagad būs iespējams rīkot arī Rīgā. Pirmās no tām Mežaparkā notiks šo sestdien.

Rīgas trases būvniecības darbi Mežaparkā uzsākti 2010.gada rudenī. Tā tapusi par SIA "Rīgas meži" un Latvijas Olimpiskās komitejas finansējumu.

Pēdējā desmitgadē BMX riteņbraukšana iemantojusi plašu popularitāti, pateicoties vairāku Latvijas sportistu sasniegumiem - gan Ivo Lakuča izcīnītajam Pasaules čempiona titulam 1997.gadā, gan Māra Štronberga iegūtajai olimpiskajai medaļai un divkārt iegūtajam Pasaules čempiona titulam BMX Elites klasē.