SIA "B76" pārvaldīšanas rezultātā mājā septiņu dzīvokļu iemītnieki jau trešo ziemu dzīvo bez apkures, aukstā un siltā ūdens un kanalizācijas. Mājā dzīvo gan sirmgalvji, gan bērni, norāda domē. Turklāt šī māja ir jūgendstila arhitektūras piemineklis, kas lēni iet bojā nevīžīgas apsaimniekošanas dēļ.

Rīgas pilsētas Īres valdes priekšsēdētāja Narine Abagjana norāda, ka šī situācija "ir dramatiska, "pateicoties" īpašnieka bezatbildībai, cilvēki tiek mocīti vairākus gadus", savukārt administrators neizrāda interesi un neatsaucās uz Īres valdes aicinājumiem risināt situāciju.

Par pamatpakalpojumu nesniegšanu īrniekiem Administratīvā komisija uzlika MSIA "B76" maksimāli paredzēto sodu – 10 000 latus.

Naudas sodu saņēma arī nama Dārzaugļu 12 kopīpašniece. Viņa dzīvokļa īrniekam nenodrošināja aukstā ūdens padevi kopš 2011.gada 26.decembra. Iesaistoties Rīgas pilsētas Īres valdei, ūdens padeve tika atjaunota, par ko 6.martā telefoniski Administratīvo komisiju informēja īrnieks, uz sēdi ieradusies arī pati namīpašniece. Tomēr pārkāpums bija fiksēts un par to ir paredzēts sods līdz 1000 latiem. Taču Administratīvā komisija, ievērojot to, ka pārkāpums uz lietas izskatīšanas brīdi tika novērsts, nosprieda nama kopīpašniecei uzlikt simbolisku naudas sodu 25 latu apmērā.