IUB lēmums noteic, ka RS aizliegts slēgt līgumus sarunu procedūrā "Par paaugstināta servisa sabiedriskā transporta pakalpojumu sniegšanu Rīgas pilsētas maršrutu tīkla daļas maršrutos", kā arī uzdots desmit dienu laikā izbeigt minēto sarunu procedūru bez rezultātiem.

Lēmumu iespējams pārsūdzēt Administratīvajā tiesā mēneša laikā no lēmuma saņemšanas.

RS preses sekretārs Viktors Zaķis sacīja, ka uzņēmums vēl nav izlēmis, vai pārsūdzēs IUB lēmumu. "Mūsu juristi vēl tikai iepazīstas ar IUB lēmumu, jo mēs to tikai šodien [trešdien] saņēmām, un pēc tā izvērtēšanas arī tiks izlemts par to, vai lēmumu pārsūdzēt," pastāstīja Zaķis.

Sūdzību IUB bija iesniegusi Igaunijas kompānija "Riga Transport".

Jau vēstīts, ka 2010.gada decembrī Rīgas dome (RD) atbalstīja tiesības RS sniegt sabiedriskā transporta pakalpojumus Rīgas pilsētas maršrutu tīklā no 2012.gada 1.janvāra, tostarp pārņemot maršruta taksometru pasažieru pārvadājumu organizēšanu.

Zaķis iepriekš norādīja, ka saistībā ar sūdzību, ar maršruta mikroautobusu firmām noslēgti tikai pagaidu līgumi. Līdz 2011.gada 31.decembrim pārvadātājiem bija noslēgti līgumi ar RD Satiksmes departamentu.

RS nodrošina Rīgā pasažieru pārvadājumus ar autobusiem, tramvajiem un trolejbusiem. Uzņēmuma vienīgais īpašnieks ir Rīgas dome.