Bērnudārzs atrodas Mežaparkā, Cimzes ielā 3, un tas ir vienīgais latviešu plūsmas bērnudārzs šajā apkārtnē. Šajā pirmskolā būs četras bērnu grupiņas, un tajā tiks uzņemti mazuļi no trīs gadu vecuma. Iecerēts, ka no janvāra bērnudārzu "Viršu dārzs" sāks apmeklēt 99 bērni, savukārt pavisam šeit būs iespēja mācīties 101 bērnam, pastāstīja bērnudārza vadītāja Dina Gaide.

Viņa pauda cerību, ka jau pavisam drīz renovētajā ēkā būs dzirdami bērnu smiekli un dziesmas.

Bērnudārza ēkas rekonstrukcijas laikā tā audzēkņi apmeklēja pašvaldības bērnudārzu Viestura prospektā 57, taču līdz ar šo bērnu pārcelšanos renovētajās telpās Cimzes ielā 3 bērnudārzā atbrīvosies vieta vēl 100 bērniem.

Pirmdien viesojoties bērnudārzā un apskatot tā telpas, Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) pasniedza vadītājai māla skulptūru - kaķi, atsaucoties uz ticējumu, ka "jaunās mājās vajag ielaist kaķi".

Rīgas mērs norādīja, ka šogad investīciju projektiem Rīgas pašvaldība izlietojusi aptuveni 20 miljonus latu un ka pašreiz būvniecības izmaksas ir zemākas nekā dažus gadus iepriekš, tādēļ pašvaldībai tas jāizmanto un tieši patlaban jāīsteno investīciju projekti. Tiem tiekot izmantota pašvaldības iepriekš uzkrātā nauda. Turklāt, pēc Ušakova teiktā, īstenojot šos projektus, tiekot sildīta valsts un Rīgas ekonomika, tostarp nodrošinot darbu iedzīvotājiem.

Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Andris Ameriks (LPP/LC) preses konferencē norādīja, ka Rīgas pašvaldība, apgūstot investīcijas, šo gadu esot noslēgusi "izglītības zīmē" un turpmākais mērķis esot radīt drošu izglītības vidi Rīgā, lai iedzīvotājiem būtu vēlme strādāt un dzīvot tieši šeit, nevis meklēt iespējas citās vietās.

Rīgas pilsētas investīciju programmas izdevumi 2011.gadā plānoti 20,5 miljoni latu. Lielākie projekti ir kultūras pils "Ziemeļblāzma" ēku un būvju kompleksa un parka rekonstrukcijai - 2,8 miljoni latu, Rīgas Ukraiņu vidusskolas Visvalža ielā 4 ēku rekonstrukcijai - 1,5 miljoni latu, Nacionālā mākslas muzeja ēkas rekonstrukcijas būvprojekta izstrādei - 0,7 miljoni latu.

Izglītības nozarei kā prioritātei ir novirzīti 61,9% visa plānotā investīciju apjoma, kopā 12,7 miljoni latu.

Tāpat Ameriks sacīja, ka šis esot pirmais gads Rīgas domē ilgā periodā, kurā izdevies izpildīt visu investīciju plānu.

Savukārt nākamgad vairāk nekā 20 izglītības iestāžu ēkas plānots siltināt, aptuveni 20 pašvaldības ēkās tiks veikta ūdens un kanalizācijas sistēmu nomaiņa, vismaz 15 bērnudārzos renovēs virtuves blokus un ierīkos jaunas virtuves iekārtas, apmēram 40 bērnudārzos ierīkos ugunsdrošības signalizāciju, bet vēl 40 iestādēs veiks teritorijas labiekārtošanas darbus.

Tā kā bērnudārzs "Viršu dārzs" pirms rekonstrukcijas bija pirmsavārijas stāvoklī, gada sākumā tas tika slēgts remontdarbu laikā. Pašvaldībai piederošajā ēkā, kas iekļauta valsts kultūras pieminekļu sarakstā, pēc Īpašuma departamenta pasūtījuma veikta pilna rekonstrukcija - pārplānotas iekštelpas, izbūvēts jauns virtuves bloka apjoms, veikta visu iekšējo un ārējo inženiertīklu nomaiņa, atjaunota ēkas vēsturiskā fasāde.

Pagaidām vēl nav pilnībā pabeigti bērnudārza teritorijas labiekārtošanas darbi, taču līdz pavasarim plānots pabeigt arī tos.

Ēkas rekonstrukcijā un restaurācijā Rīgas dome ieguldījusi 628 000 latu, un būvdarbus veica būvfirma "Velve".\