Tā vietā abas opozīcijā esošās "Jaunā laika" (JL) un "Pilsoniskās savienības" (PS) domes frakcijas turpinās konstruktīvu darbu domes opozīcijā un cītīgi gatavosies nākamajām pašvaldību vēlēšanām 2013.gadā, sestdien JL Rīgas nodaļas sapulcē uzsvēra JL RD frakcijas vadītājs Edgars Jaunups.

Savā uzrunā, raksturojot aizvadīto gadu RD darbā, Jaunups uzsvēra, ka tik ievērojama nerēķināšanās ar opozīcijas viedokli un ierosinājumiem domē nav bijusi nekad un pašvaldības varas kodols SC un LPP/LC izpildījumā lielāko daļu lēmumu pieņem atbilstoši savam redzējumam.

Nav noliedzams, ka SC popularitāte Rīgā arī pēdējā gada laikā ir augusi, taču tas lielā mērā ir panākts "ar dažādu populistisku gājienu" palīdzību, piemēram, ļaujot nestrādājošajiem pensionāriem pilsētas sabiedriskajā transportā braukt bez maksas, klāstīja Jaunups. Viņš arī pauda pārliecību, ka līdz ar kādreizējā Rīgas vicemēra Aināra Šlesera (LPP/LC) kļūšanu par Saeimas deputātu viņa ietekme dažādu lēmumu pieņemšanā nav mazinājusies.
"Taču mēs netiecamies kļūt par otro Šleseru vai otro Ameriku pie [Rīgas mēra Nila] Ušakova sāniem, tāpēc turpināsim darbu domes opozīcijā," klāstīja Jaunups.

"Es absolūti nepiekrītu viedoklim, ka "Saskaņas centrs" Rīgas domē ir iesēdies uz ilgu palikšanu. Uzskatu, ka nākamajās pašvaldību vēlēšanās spēsim radīt pienācīgu konkurenci un esošo situāciju domes sastāvā mainīt," viņš turpināja.

Jau vēstīts, ka SC un LPP/LC Rīgas domē izveidojušas kopīgu bloku ar mērķi 2013.gadā notiekošajās pašvaldību vēlēšanās startēt kopīgā sarakstā. Rīgas vicemērs Andris Ameriks (LPP/LC) atzīst, ka abām partijām domē ir liela varas koncentrācija, taču tā ir arī liela atbildība, jo kļūdas gadījumā opozīcija reaģēs nekavējoties.

RD koalīcijā "Saskaņas centram" ir 26 vietas, LPP/LC - 12. Savukārt opozīcijā apvienībā "Vienotība" esošajai "Pilsoniskajai savienībai" ir 14 vietas, bet "Jaunajam laikam" - astoņas.