Iedzīvotāji ir aicināti sniegt informāciju par smaku izplatības gadījumiem. Pa šo tālruni iedzīvotāji varēs saņemt arī aktuālu informāciju par uzņēmumā veicamajām operācijām un darbībām traucējošo faktoru novēršanai.

Bezmaksas tālruņa numurs ir 80200242. Tālrunis ir aprīkots ar ieraksta funkciju, tādēļ zvanītāji tiks aicināti sevi identificēt, nosaukt kontakttālruņa numuru un sniegt detalizētu informāciju par traucējošiem apstākļiem. Uzņēmums regulāri pārbaudīs atstāto informāciju un atbildēs visiem identificētajiem zvanītājiem, sniedzot tā rīcībā esošo informāciju.

Jau vēstīts, ka "Man – Tess" ir viens no uzņēmumiem, pret kuru pēdējā laikā vērsies Valsts vides dienests (VVD) saistībā ar gaisa piesārņošanu Sarkandaugavā.

Uzņēmums jūnija sākumā iesniedza VVD naftas produktu tvaika emisiju samazināšanas pasākumu plānu. Tā mērķis ir samazināt naftas produktu tvaiku emisiju izplatību, veicot regulāru meteoapstākļu monitoringu, samazinot vienlaicīgi nolejamo dzelzceļa cisternu skaitu, kā arī uzstādot aparatūru, kas nodrošina operatīvu gaisa kvalitātes datu saņemšanu.

Informatīvā tālruņa ierīkošana ir pirmais solis no plānā paredzētajām aktivitātēm, ko "Man-Tess" īsteno piesārņojuma kontroles sistēmas uzlabošanas laikā, padarot brīdinājuma par piesārņojumu un citas informācijas saņemšanu operatīvāku, bet datus – objektīvākus, kas ļautu visiem Sarkandaugavā strādājošajiem uzņēmumiem efektīvāk reaģēt avāriju gadījumos, skaidro uzņēmumā.

"Man – Tess" pauž cerību, ka šāda sadarbība ar iedzīvotājiem būs veiksmīga, samazinot gaisa piesārņojuma risku un uzlabojot dzīves apstākļus Sarkandaugavā un Kundziņsalā, kā arī uzlabos vides aizsardzības prasību ievērošanu.

"Man – Tess" ir Rīgas Brīvostas uzņēmums, kas kopš 1990.gada darbojas Sarkandaugavā un Kundziņsalā. Kopš 2011. gada maija tas pieder Nīderlandes uzņēmumam "Alandam Capital".