"Tālākie Mežaparka attīstības plāni ir cieši saistīti ar to, kā un cik ātri mums izdosies sakārtot jautājumu par detālplānojumu, kas ir nepieciešams Mežaparkam. Patlaban šāda detālplānojuma Mežaparkam nav, taču trešdien, 7.jūlijā, "Rīgas meži" iesniedza priekšlikumus detālplānojuma izstrādei Rīgas pilsētas Attīstības departamentam," skaidro Tauriņš.

Pēc Tauriņa teiktā, plānojums būs labs starts vairākiem jauniem projektiem, kā arī būs atvieglota investīciju piesaiste.

"Tas arī būs tas brīdis, kad Mežaparks sāks veidoties par to kultūras un atpūtas parku, kādam tam Rīgā vajadzētu būt," saka Tauriņš.

Attīstīts un sakārtots Mežaparks ir nepieciešams Rīgas iedzīvotājiem, taču, ja tas būs pietiekami atraktīvs, tas kļūs interesants arī tūristiem. Tāpat arī esot nepieciešams vairāk izmantot Dziesmu svētku estrādi.

Tauriņš stāsta, ka 7.jūlijā atklātais piedzīvojumu parks "Mežakaķis" ir viens no diviem lielākajiem objektiem, ko šogad plānots atvērt Mežaparka teritorijā. Otrs ir BMX trase, ko iecerēts apmeklētājiem vērt rudens pusē.

"Uzņēmums "Rīgas meži" Mežaparku pārņēma tikai pagājušā gada nogalē, līdz ar to tagad mācāmies, kā to maksimāli lietderīgi izmantot," atzīst Tauriņš.

Jau ziņots, ka 7.jūlijā Mežaparkā atklātā piedzīvojumu parka "Mežakaķis" filiāles izveide izmaksājusi vairāk nekā 30 000 latu. "Mežakaķa" parks izvietots 1,2 hektāru platībā.

"Rīgas meži" aktīvi piedalījušies piedzīvojuma parka izveides veicināšanā, palīdzot saskaņot nepieciešamos projektus Rīgas domē.

Rīgas domes deputāti 2009.gada vasarā nolēma likvidēt aģentūru "Mežaparks", pievienojot to pašvaldības uzņēmumam "Rīgas meži". 2007.gada nogalē Rīgas Meža aģentūra tika pārveidota par pašvaldības SIA "Rīgas meži".