Konkursa priekšmets bija detālplānojuma izstrāde kultūras un atpūtas parkam "Mežaparks" ar aptuveno platību 420 hektāri.

Kopumā konkursam saņemti seši pieteikumi, un tajā uzvarējis SIA "Grupa 93" piedāvājums. Pieteikumi jāiesniedz līdz šā gada 10.maijam.

Jau ziņots, ka Rīgas domes deputāti pērn 7.septembrī nolēma veikt detālplānojuma izstrādi Mežaparka 424 hektārus lielajai teritorijai. Detālplānojuma izstrādes teritorijā ir iekļauts arī Zooloģiskais dārzs, bet nav iekļauta "Woodison" termināļa teritorija.

Mežaparku paredzēts sadalīt piecās zonās - Sporta un aktīvās atpūtas zona, Kultūras, atrakciju un izklaides zona, Ūdensmalas zona, Klusā zona un Starpzona ar saglabātu zaļumu struktūru.

Sporta un aktīvās atpūtas zona ir lielākā no Mežaparka funkcionālajām zonām, tā aizņem visu teritorijas rietumu daļu, uz ārpusi tā robežojas ar Viestura prospektu, bijušo naftas bāzes teritoriju, mazstāvu un daudzstāvu apbūvi. Tās mērķis ir, izmantojot esošos objektus, infrastruktūru un dabīgo reljefu, radīt piemērotus apstākļus dažādām sporta un izglītojošām aktivitātēm. Zonā paredzēts maksimāli saglabāt esošo meža raksturu, kā arī celiņu un taku struktūru.

Detālplānā tiks paredzētas arī autostāvvietas un ieejas Mežaparkā.

Rīgas domes deputāti 2009.gada vasarā nolēma likvidēt aģentūru "Mežaparks", pievienojot to pašvaldības uzņēmumam "Rīgas meži". 2007.gada nogalē Rīgas Meža aģentūra tika pārveidota par pašvaldības SIA "Rīgas meži".