Patlaban pieturvietu nojumju apsaimniekošanas sfēra galvaspilsētā ir sadalīta. Rīgas pilsētā sastopamas dažāda tehniskā risinājuma un dizaina pieturvietu nojumes, atšķiras arī to uzturēšanas prasības un kopumā nojumju apsaimniekošana ir neefektīva.

Rezultātā jau vairākus gadus Rīgas sabiedriskā transporta pieturvietas ir bēdīgā stāvoklī – nojumju konstrukcijas daudzviet ir sarūsējušas, apzīmētas, stikli sadauzīti, tās nepasargā pasažierus no vēja un aukstuma un nesniedz vajadzīgo informāciju par transporta kustību.

Modernizētajās Rīgas pieturvietās pasažieriem plānots nodrošināt iespēju iegādāties e-talonu, ērtas sēdvietas un speciālas sēdvietas cilvēkiem ar īpašām vajadzībām. Nākotnē pieturvietās plānots izvietot informāciju par sabiedriskā transporta maršruta tīklu, transporta kustības grafiku un aktuālajām izmaiņām, piemēram, kustības grafika maiņu, maršruta maiņu. Jaunajās nojumēs plānots nodrošināt arī bezmaksas interneta lietošanas iespējas, kas ir liels ieguvums gan rīdziniekiem, gan pilsētas viesiem.

Pirmās modernizētās transporta nojumes rīdzinieki varēs sākt izmantot 2013.gada vasarā. Pirmajā projekta posmā plānots modernizēt 300 pieturvietas, bet kopumā tiks atjaunotas 800 pieturvietas visā galvaspilsētā.

"Ja agrāk pieturvietas Rīgā tika uzstādītas, akcentējot reklāmas izvietotāju vajadzības, jaunās pieturvietas tiks veidotas tā, lai tās kalpotu pasažieru ērtībām un komfortam," uzsver SIA "Pilsētas līnijas" direktore Kauliņa.

"Rīgas satiksme" vērienīgā attīstības projekta īstenošanu uzticējusi SIA "Pilsētas līnijas", ar ko noslēgts līgums par reklāmas izvietošanu "Rīgas satiksmes" infrastruktūras objektos.

Darāmā darba un ieguldāmo līdzekļu apjoms mērāms daudzos miljonos latu, tāpēc "Pilsētas līnijas" projekta īstenošanai ir piesaistījusi partneri, reklāmas kompāniju "JCDecaux". Šim uzņēmumam jau patlaban pieder reklāmas izvietošanas tiesības vairāk nekā 200 Rīgas pilsētas sabiedriskā transporta pieturu nojumēs.

"JCDecaux" nodrošinās nojumju konstrukciju izvietošanu, bet SIA Pilsētas līnijas nojumes aprīkos ar iekārtām, kas nodrošinās digitālās informācijas apraidi(pienākšanas atiešans laiki)un bezmaksas interneta pieeju.

Projekta ietvaros tiks veikta esošo pieturvietu nojumju pārbūve, modernizācija un atjaunošana atbilstoši kopējam standartam, lai visā Rīgas pilsētas maršrutu tīkla pieturvietās būtu vienādas uzbūves un kvalitātes pieturvietu nojumes.