Viņa skaidroja: "resoriskās pārbaudes rezultātā policija secinājusi, ka konkrētajā gadījumā visas nepieciešamās atļaujas ir bijušas, un Valsts vides dienests (VVD) ir visu kontrolējis, līdz ar to nav pamata kriminālprocesa uzsākšanai". "Policija noziegumu nav konstatējusi, taču neuzskata, ka situācija ir atrisināta," norāda Juberte.

Savācot un apkopojot iedzīvotāju iesniegumus un citus materiālus, policija ir sagatavojusi un nosūtījusi vēstuli VVD ar lūgumu risināt problēmu. VP šajā gadījumā rosinājusi lemt par tālāko rīcību un ir gatava iesaistīties darba grupās un citās aktivitātēs, kas būtu nepieciešamas šīs jomas sakārtošanai, taču veidi un iespējas, kā to varētu darīt, ir VVD kompetence, norāda VP pārstāve.

"Delfi" jau ziņoja, ka naktī uz 26.maiju Sarkandaugavas iedzīvotājus pārsteidza spēcīga smaka, kas nākusi no Rīgas brīvostas teritorijas, kur esot pārkrauti naftas produkti. Sarkandaugavas iedzīvotāji vērsās policijā ar lūgumu pārbaudīt notikušo. VP jūnija sākumā sāka pārbaudi, kurā skaidroja, vai notikušajā ir noziedzīga nodarījuma pazīmes un vai ir uzsākams kriminālprocess.

VVD šajās dienās paziņojis par aizdomām saistībā ar iespējamām atsevišķu uzņēmumu pretlikumīgām vidi piesārņojošām darbībām Rīgas brīvostas vai tai pieguļošajās teritorijās. Iespējams, ostas teritorijā notiek darbības, kas nav saistītas ar naftas produktu pārvadāšanu un pārkraušanu un ir pretrunā ar uzņēmumiem izdotajām piesārņojošas darbības atļaujām. Visdrīzāk, tieši šīs darbības ir cēlonis smaku un benzola līmeņa kāpumam, par ko daudzkārt sūdzējušies apkārtējie iedzīvotāji, norādīja dienests.

VVD šobrīd ir uzsācis izmeklēšanu, lai izvērtētu šo informāciju un nepieciešamības gadījumā asi reaģētu uz iespējamām nelikumībām, norādīja dienestā.