"Esmu gandarīts par iespēju šodien tikties ar Ostvalda vidusskolas 12. klases skolēniem programmas "Iespējamā misija" ietvaros. No savas puses ļoti augstu vērtēju šīs programmas pienesumu Latvijas izglītībā - jauni, aizrautīgi un talantīgi skolotāji, kas mācību procesam spēj piešķirt dinamiku un aizraut jauniešus, ir liels ieguvums katrai skolai," portālam "Delfi" pēc stundas pauda Dombrovskis.

Iespēja vadīt fizikas stundu premjeram ļāvusi atsvaidzināt zināšanas fizikā, kopā ar "Iespējamās misijas" skolotāju Pāvelu Nazarovu gatavojot mācību stundu par elektromagnētisko viļņu īpašībām.

Atbildot uz skolēnu jautājumiem, premjers uzsvēra, ka Latvijas valstij nepieciešami aizvien vairāk fiziķi, ķīmiķi, inženieri un citu eksakto zinātņu speciālisti. "Tehniskās profesijas ir laba izvēle, jo tās vienmēr būs pieprasītas, novērtētas un labi atalgotas," sacīja Dombrovskis.

"Patīkami apzināties, ka mūsu valsts Ministru prezidents ir tik daudzšķautņaina persona un pauž savu interesi par eksaktām zinātnēm," pēc stundas atzina skolēni. "Bija interesanti dzirdēt, kā fizikas likumus skaidro cilvēks, kurš ir tik pazīstams citā sfērā. Pilnīgi citāds runas veids, atšķirīga pieeja, kā skaidrot lietas. Uzskatu, ka šādām stundām jābūt biežāk."

Valdis Dombrovskis ir absolvējis LU Fizikas un matemātikas fakultāti, strādājis LU Cietvielu fizikas institūtā un Pusvadītāju fizikas katedrā, kā arī stažējies Maincas Universitātes Fizikas institūtā Vācijā un Merilendas Universitātes Elektrotehnikas fakultātē ASV. Tāpat premjers ieguvis maģistra grādu ekonomikā ar specializāciju muitas un nodokļu administrēšanā.

Portāls "Delfi" piedāvā video ierakstā noskatīties premjera vadīto fizikas stundu par elektromagnētisko viļņu īpašībām:


Vērienīgā izglītības programmas "Iespējamā misija" akcija "Iedvesmo mācīties!" sākās pirmdien, 7.oktobrī. Akcijas mērķis ir iedvesmot skolēnus mācīties un iedrošināt viņus izvirzīt augstus mērķus, kā arī paplašināt jauniešu pieredzes loku, dodot iespēju tikties ar dažādiem savas jomas speciālistiem, ko citā veidā sastapt būtu krietni mazāka varbūtība. Nedēļas garumā vairāk nekā 30 savas jomas profesionāļi: uzņēmumu vadītāji, politiķi un ideju līderi, tai skaitā, izglītības un zinātnes ministrs un Ministru prezidents dodas uz kādu no skolām visā Latvijā, lai vadītu vienu mācību stundu, satiekot skolēnus un motivējot viņus mācībām.

Šī ir jau otrā reize, kad premjers iesaistījies "Iespējamās misijas" akcijā - 2010. gada februārī premjers Gulbenes novada valsts ģimnāzijā vadīja mācībstundu par Latvijas valsts finanšu sistēmas stabilizēšanu un ekonomiskās izaugsmes atjaunošanu.