Otrdien PS valdes sēdē pēc trīs valdes locekļu ierosinājuma notika balsojums par Skujas izslēgšanu no partijas, un ar balsu vairākumu pieņemts lēmums viņu no PS rindām izslēgt par būtisku kaitējumu partijas tēlam, informē partija.

Valdes sēdē PS Rīgas domes frakcijas vadītājs Jānis Mārtiņš Zandbergs arī ziņoja par frakcijas darbu. Viņš pastāstīja, ka PS frakcija RD turpina ierasto darbu pēc tam, kad pieci no PS saraksta ievēlētie deputāti no partijas izstājušies un izveidojuši jaunu frakciju "Demokrātiskie patrioti". Šajā frakcijā apvienojušies Dāvis Stalts, Dainis Stalti, Jānis Vahers, Jānis Atis Krūmiņš un Aldis Bukovskis. Pārējie deputāti turpina darbu PS frakcijā, sacīja Zandbergs.

Līdz ar to Skujas izslēgšanu PS Rīgas Domes frakcijā darbu turpina astoņi deputāti – Jānis Mārtiņš Zandbergs, Mārtiņš Šics, Valdis Gavars, Ieva Akurātere, Māris Puriņš, Antra Sakne, Tālis Veismanis un Juris Viņķelis, informē partija.

Pirmdien arī PS Ētikas komisija aicināja no apvienības "Vienotība" Rīgas domes bloka izslēgto Skuju nekavējoties nolikt deputāta mandātu. Tāpat Ētikas komisijas vadītājs Didzis Šēnbergs, paužot savu viedokli, aicināja partijas valdi lemt par Skujas turpmāko atrašanos partijā.

Jau ziņots, ka Rīgas domes frakciju bloka "Vienotība" deputāti no savām rindām izslēguši domnieku deputātu Jāni Mārtiņu Skuju (PS) par būtiskiem apvienības "Vienotība" Ētikas kodeksa punktu pārkāpumiem.

"Vienotība" savā paziņojumā medijiem neminēja konkrētus Skujas izteicienus, kas kļuva par iemeslu izslēgšanai no apvienības bloka, bet iepriekš intervijā laikrakstam "Neatkarīga" domnieks veltījis neglaimojošus vārdus "Vienotības" dalībpartijas - "Jaunā laika" pārstāvju rīcībai.

Skuja uzskata, ka "Jaunais Laiks" un "Sabiedrība Citai politikai" varētu steidzināt vienotās partijas "Vienotība" izveidošanu arī bez "Pilsoniskās savienības", bet pašlaik vienotības idejas grauj tieši JL līderi - Saeimas spīkere Solvita Āboltiņa un Edgars Jaunups.

"Vienotībā" jau ilgstoši notiek iekšējā cīņa par to, cik ātri jāizveido vienotā partija, jo iepriekš Āboltiņa bija paziņojusi, ka tas jāizdara augustā, savukārt PS vēlējusies vispirms vienoties par programatiskiem un tehniskiem jautājumiem un vienas partijas veidošanu nesasteigt.