"Pēdējo trīs gadu laikā, pateicoties aktīvām pilsētas reklāmas kampaņām, esam atgriezuši Rīgu pasaules tūrisma kartē. Šogad Rīgā būs pabijuši ap 1,5 miljonu tūristu. Tas ir iespaidīgs skaitlis, bet mēs pie tā neapstāsimies un turpināsim strādāt. Un Ķīna, ņemot vērā tās iedzīvotāju skaitu, ir viens no mūsu prioritārajiem virzieniem," norāda Ušakovs.

Apbalvošanas ceremonija notika Pekinas Pasaules tūrisma pilsētu "Fragrant Hills Tourism" samita ietvaros. Sumitā piedalījās 22 pasaules pilsētu vadītāji un 19 Ķīnas lielāko pilsētu vadītāji. Samitā piedalījās arī 10 lielo tūrisma organizāciju pārstāvji.

Piektdien Pekinā Ušakovs parakstīja sadarbības memorandus ar Pasaules tūrisma pilsētu federāciju. Saskaņā ar tiem puses apmņēmās sadarboties tūrisma veicināšanā, popularizejot Rīgu kā pievilcīgu tūrisma galamērķi, kā arī 2014.gada Pasaules koru olimpiādes norises vietu.

Pasaules tūrisma pilsētu federācija ir nevalstiska bezpeļņas organizācija, kura ir pirmā starptautiskā organizācija, kas koncentrējas tieši uz pasaules valstu pilsētām, to atpazīstamību ekonomikas, sabiedrības un kultūras jomā. Tajā ietilpst 59 valstu pilsētas. Organizācijas padomes locekle ir arī Rīga.

No 12. līdz 16. septembrim Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs atrodas darba vizītē Ķīnā, lai piedalītos Pasaules tūrisma pilsētu federācijas ģenerālajā asamblejā, kurā piedalās 22 pasaules un 19 Ķīnas pilsētu vadītāji.

Vizītes laikā Rīgas domes priekšsēdētājs tikās ar Pekinas Tautas kongresa priekšsēdētāju Dudeņu Džinu un Pekinas mēru Anšunu Vangu. Paredzētas arī tikšanās ar citu ārvalstu pašvaldību vadītājiem, kā arī ar lielāko tūrisma firmu pārstāvjiem Ķīnā.

Vienlaikus ar PTPF ģenerālo asambleju norisināsies "World Tourism Cities Expo", kurā piedalās visas pilsētas – federācijas dalībnieces. Expo mērķis ir iepazīstināt Pekinas iedzīvotājus ar tūrisma produktiem un piedāvājumiem.

Rīgas stendu EXPO nodrošina Rīgas tūrisma informācijas birojs LIVE RĪGA. Stendā Rīga tiek prezentēta kā 2014.gada Eiropas Kultūras galvaspilsēta.