Viņš stāstīja, ka Latvijā dzīvo 20 gadus, un pauda pārliecību, ka arī nākamajos 20 gados viņam izdosies daudz ko paveikt.

"Ceru, ka drīz Latvija varēs lepoties ar savu kulināro mantojumu kā francūži," uzsvēra Rītiņš.

Šefpavārs norādīja, ka viņa mērķis ir panākt, lai Rīga nonāktu pasaules kulinārijas kartē - starptautiskajā restorānu un viesnīcu ceļvedī "Michelin".

"Tad uz Rīgu brauks vēl vairāk cilvēku," uzsvēra Rītiņš.

Jau ziņots, ka balva "Gada rīdzinieks 2011" šogad piešķirta Latvijas Nacionālās operas direktoram Andrejam Žagaram. Atbilstoši nolikumam šo balvu piešķir cilvēkam, kurš ar savu talantu un darbu ir veicinājis Rīgas atpazīstamību, pievērsis sabiedrības uzmanību Latvijas galvaspilsētai, tā veicinot tās attīstību un radot interesi par to. Žagars gan uz balvas saņemšanu nebija ieradies.

Rīgas domes apbalvojums par ieguldījumu Rīgas tēla veidošanā un popularizēšanā piešķirts arī Rītiņam, kinodokumentālistam Hercam Frankam, festivāla "Baltijas pērle" organizatorei Marinai Ļipčenko, starptautiskā "Nordea" Rīgas maratona organizatoram Aigaram Nordam.

Savukārt apbalvojumu nominācijā "Nozīmīgs zinātniskais pētījums humanitārajās un eksaktajās zinātņu nozarēs", ko Rīgas dome pasniedz sadarbībā ar Latvijas Zinātņu akadēmiju, saņēma akadēmiķis Andris Šternbergs par cietvielu fizikas attīstīšanu un Rīgas zinātniskās skolas vārda nešanu pasaulē.

Balvu saņēmēji pateicās Rīgas domei, bet Latvijā nedzīvojošajam Frankam paredzēto apbalvojumu šodien saņemt bija ieradies kinorežisors Ivars Seleckis.

Pretendentus nominācijai var izvirzīt ikviens rīdzinieks. Šogad pašvaldībā tika saņemtas 273 pieteikumu anketas, kurās apbalvojumam izvirzīti 35 kandidāti.

Iesūtītos pieteikumus izvērtēja žūrija Rīgas domes priekšsēdētāja Nila Ušakova (SC) vadībā.

Žūrijā bija iekļauti Latvijas Nacionālā muzeja direktore Māra Lāce, Rīgas Tehniskās universitātes rektors akadēmiķis Leonīds Ribickis, pētījumu centra SKDS direktors Arnis Kaktiņš, žurnālisti Ina Oškāja un Viesturs Serdāns, mākslas zinātnieks Ojārs Spārītis, kā arī citi sabiedrībā pazīstami cilvēki.

Apbalvojums "Gada rīdzinieks" iedibināts 2008.gadā, un līdz šim to saņēmuši diriģents Māris Sirmais, režisors Alvis Hermanis un hokeja treneris Jūliuss Šuplers.