"Esmu pārliecināts, ka vēlēšanās iegūsim 51%," sestdien "Gods kalpot Rīgai" kongresa laikā paziņoja Ušakovs, norādot, ka vēlēšanas nav būtiski iegūt "pirmo vietu", bet gan vairākuma atbalstu, lai abas partijas var turpināt iesāktos darbus.

Rīgas mērs klāstīja, ka kopīgiem spēkiem šī sasaukuma laikā Rīgas dome izdarījusi daudz, lai uzlabotu galvaspilsētas iedzīvotāju labklājību un sakārtotu pilsētu, un visi darbi paveikti, pateicoties komandas darbam. "Var apsolīt praktiski da jeb ko, bet ja nebūs komandas, mērķus nevarēs sasniegt," viņš paziņoja.

Ušakovs norādīja, ka domes koalīcijai neesot nepieciešama papildus reklāma, jo visu paveiktie darbi esot redzami vispakārt pilsētā.

"Gods kalpot Rīgai" kongresā plānots pārrunāt pašreizējās aktualitātes valsts un pašvaldības politiskajā darba kārtībā, kā arī lemt par kopīgu startu pašvaldību vēlēšanās ar sadarbības partneriem Rīgas domē "Saskaņas centru".

Patlaban Ameriks ir Rīgas vicemērs, bet Nils Ušakovs no SC ir Rīgas pašvaldības priekšsēdētājs.

Jau vēstīts, ka iepriekš 37 SC un partijas "Gods kalpot Rīgai" Rīgas domes deputāti parakstīja vienošanos par kopīgu startu nākamgad gaidāmajās pašvaldību vēlēšanās ar vienotu sarakstu ar nosaukumu "Saskaņas centrs"/"Gods kalpot Rīgai".

Sabiedriskā organizācija "Gods kalpot Rīgai" par partiju pārtapa šā gada martā, un tās valdē darbojas LPP/LC saraksta domē ievēlētie Rīgas pašvaldības deputāti Vjačeslavs Stepaņenko, Dainis Turlais, Eiženija Aldermane, Andris Bērziņš, Irina Vinnika, Dmitrijs Pavlovs, Jānis Šmits, Mihails Gavrilovs, Raimonds Timma, kā arī Rīgas pilsētas izpilddirektors Juris Radzevičs, eksministrs Ainars Baštiks, Aleksandrs Brandavs, Romāns Alijevs, Rīgas domes Īpašuma departamenta direktors Oļegs Burovs, Andrejs Feldmanis, Sarmīte Pīka, Andrejs Požararnovs, Vita Jermoloviča, Rudīte Leitena un Inga Ziņģe-Pupiņa.

Pašvaldību vēlēšanas notiks 2013.gada jūnija pirmajā sestdienā.