Trešdien pirms plkst.11 devītā maršruta autobusam "Mežaparks- Abrenes iela" virzoties no pieturvietas "Ceturtā šķērslīnija" uz pieturu "Otrā šķērslīnija" pie autobusa vadītāja, kurš līdz tam visiem potenciālajiem biļešu pircējiem laipni stāstīja par iespēju trešdien kā svētku dienā autobusā braukt bez maksas, piegāja kāds vīrietis un viņa pavadone, taču uz šī vīrieša klusi teikto repliku vadītājs reaģēja agresīvi, sākot rupjiem vārdiem krievu valodā apsaukāt vīrieti, draudot viņu "aprakt", kā arī veikt citas darbības.

Pēc vētrainās vārdu apmaiņas autobusa vadītājs pieturvietā "Otrā šķērslīnija" pielēca kājās, atstāja savu vietu un ķērās pasažieri stumt laukā no autobusa, kam pēdējais pretojās. Incidentā iesaistījās arī pasažiera kompanjone, mēģinot abus iekarsušos kungus izšķirt.

Strīdniekus izdevās nomierināt, un vadītājs, atgriezies savā vietā pie stūres turpināja ceļu, vēl kādu laiku pārrunājot notikušo ar interesentiem un savu līdzbraucēju - kādu pusaudzi, stāstot, ka minētais pasažieris un viņa pavadone autobusā esot lietojuši apreibinošas vielas vēl pirms iepriekšminētā incidenta, kas esot aizliegts ar "Rīgas satiksmes" izdotajiem noteikumiem un viņam būtu bijušas pilnas tiesības abus pasažierus no autobusa izsēdināt.

Savukārt abi incidentā iesaistītie pasažieri - gan vīrietis gan sieviete - no autobusa izkāpa pieturā "Skola", kas ir netālu no Iekšlietu ministrijas ēku kompleksa un sāka aktīvi zvanīt pa mobilajiem tālruņiem.

Autobusa vadītājs pēc notikušā turpināja laipni izturēties pret citiem pasažieriem, kā arī ceļā uz galvaspilsētas centru paspēja dispečeru telefoniski informēt par autobusa sistēmā konstatētu bojājumu.