Pasākumā piedalīsies LPK prezidente Daiga Dadzīte, ģenerālsekretārs Andris Ulmanis, LPK vienības sportiste Taiga Kantāne, kā arī trenere jāšanas sportā Darja Tihomirova un peldēšanas treneris Haralds Lučkovskis.

Latvijas delegācijas sastāvā uz Londonas Paraolimpiskajām spēlēm dosies četri sportisti no Rīgas - Kantāne, Edgars Kļaviņš, Aigars Apinis un Liene Gruzīte. Sportisti pašlaik gatavojas visnozīmīgākajām sacensībām, tādēļ Ušakovs lūgs delegācijas pārstāvjus nodot mūsu sportistiem Rīgas karogus kā talismanu veiksmīgiem startiem.

Apinis ir pieredzējušākais Latvijas paralimpietis, kurš jau ir piedalījies trijās paraolimpiskajās spēlēs, izcīnot gan zelta, gan sudraba, gan bronzas medaļas diska mešanā un lodes grūšanā.

Gruzīte Latviju paraolimpiskajās spēlēs Londonā pārstāvēs tāllēkšanas un lodes grūšanas disciplīnās. Paraolimpiskajā sportā viņa ir kopš 2004.gada un šīs būs otrās paraolimpiskās spēles, kurās viņa piedalīsies.

Kļaviņš ir jaunākais paraolimpisko spēļu dalībnieks no Latvijas šogad. Viņa pārstāvētās sporta disciplīnas Londonā būs tāllēkšana un skriešana 200 metru distancē.

Savukārt Kantāne startēs lodes grūšanas un diska mešanas disciplīnās, arī Taigai tās būs pirmās paraolimpiskās spēles viņas sportistes karjerā.

Paralimpiskās spēles Londonā notiks no 25.augusta līdz 10.septembrim.

Uz tikšanos laipni aicināti plašsaziņas līdzekļu pārstāvji.

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa