Kā norādīja Tauriņš, BMX trases būvniecībai nekādu citu šķēršļu neesot, jo atbalstu paudusi gan Rīgas Būvvalde, gan Pilsētas attīstības departaments. Tehniskais projekts ir saskaņots un apstiprināts, konkursā atrasts arī būvnieks.

Pēc Tauriņa teiktā, VMD lēmums par atteikumu meža zemes transformācijai tagad ir pārsūdzēts. "Ceram, ka beidzot izdosies šo lietu nokārtot," sacīja "Rīgas mežu" valdes priekšsēdētājs.

Šovasar noslēdzās konkurss par būvniecību. Tajā tika noskaidrots, ka BMX trases būvniecības pirmā kārta Mežaparkā izmaksās 127 786 latus, ierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

Pašvaldības SIA "Rīgas meži" izsludinātajā konkursā BMX trases būvniecībai Mežaparkā pieteicās tikai viens pretendents - AS "SCO centrs", kurš arī tika atzīts par konkursa uzvarētāju.

Pavasarī noslēdzās iepirkuma konkurss starta iekārtas un platformas iegādei. Pārvietojamās BMX starta barjeras iekārtas un aprīkojuma piegādi veiks AS "SCO centrs". Līguma summa ir 19 726 lati, neierēķinot pievienotās vērtības nodokli.

BMX trases izveidošanas ideja radās pēc Māra Štromberga izcīnītās zelta medaļas olimpiskajās spēlēs Pekinā. Trases izveidošanas iespēju 2008.gadā atbalstīja Rīgas domes Izglītības, jaunatnes lietu un sporta komitejas deputāti, bet pērn to atbalstīja arī Rīgas Būvvaldes padome.

BMX trases izveides projekta kopējās izmaksas tolaik tika lēstas ap 160 000 latu. Šim projektam plānots piesaistīt arī Latvijas Olimpiskās komitejas līdzfinansējumu.
Trase plānota 300 metrus gara un aizņems nepilnu vienu hektāru zemes Mežaparkā, Ostas prospektā, netālu no Mangaļiem. Augstākie pauguri būs 2,5-3 metrus augsti.

Mežaparka apsaimniekošanu pēc pašvaldības aģentūras "Mežaparks" likvidēšanas no šā gada veic "Rīgas meži".