Viņa informēja, ka notikuma vietā noskaidrots, ka pie smakas varētu būt vainojams uzņēmums "Naftimpeks", kurš uzpildījis kuģi ar naftas produktiem. "Smaka varēja rasties, uzpildot kuģi, kas atradās piestātnē," teica Hahele.

Viņa gan piebilda, ka pagaidām par iespējamo sodu uzņēmumam ir pāragri spriest.

VVD pārstāve apstiprināja, ka pēdējo mēnešu laikā tiek saņemts vairāk sūdzību par smirdoņu Sarkandaugavā nekā ierasts, taču pie smakas nav vainojams viens konkrēts uzņēmums.

Jau vēstīts, ka VUGD svētdien atkal saņēmis vairāku Sarkandaugavas iedzīvotāju ziņojumus par nepatīkamu smaku gaisā, taču notikuma vietā smaka netika konstatēta. Par notikušo informēts arī VVD.

Pēdējā mēneša laikā Sarkandaugavas iedzīvotāji vairākkārt ziņojuši par spēcīgu naftas produktu smaku, kas nāk no Rīgas ostā strādājošajām kompānijām.

Iepriekš VVD brīdinājumu par iespējamu iekārtu apturēšanu saņēma uzņēmums "Man-Tess", kas pēc tam sāka naftas cisternām uzstādīt papildu vākus un nāca klajā ar iniciatīvu vairākiem termināļiem kopā aicināt Rīgas brīvostu meklēt risinājumus efektīvākai piesārņojuma ierobežošanai.