Rojas novada iedzīvotāji un viesi varēs iesaistīties dažādās aktivitatēs visai ģimenei, piedalīties sporta, erudīcijas un orientēšanās sacensībās, kā arī izvizināties zirga pajūgā. Šajā dienā notiks arī piemiņas brīdis Rojas kapos, kā arī tiks godināti vecie zvejnieki.

Svētku ietvaros Rojā atklās divus jaunus objektus - tirdzniecības vietu mājražotājiem un virvju trasi. Savukārt Grāmatu draugi varēs pulcēties Rojas novada literātes Dzintras Žuravskas jaunās grāmatas "Testaments" atvēršanas svētkos. Tiks arī atklātas Reiņa Virtmaņa darbu un rojnieka Matīsa Sproģa kuģu kolekcijas izstādes.

Viens no svētku krāšņākajiem notikumiem būs atraktīvais novada uzņēmumu, iestāžu, pašdarbības un citu kolektīvu dalībnieku gājiens "Roja dimd!". Gājiena "Bēbīšu parādē" aicināti piedalīties jaunie vecāki ar saviem mazuļiem, un par to īpaši priecīgs un lepns būs Rojas stārķis Oskars.

Savukārt svētku gājiena "Ziedu braucienā" būs gaidīts ikviens velosipēda īpašnieks. Gājienā gaidīti arī mazo sunīšu īpašnieki ar saviem četrkājainajiem draugiem.

Svētkos būs ko darīt arī ekstrēmo sportu cienītājiem, jo Rojas skeitparkā notiks sacensības BMX, In-line un skeitbordā.

Savukārt tie, kuri nevēlēsies baudīt tik ekstrēmas nodarbes, varēs paši izmēģināt savus spēkus jaunajā virvju trasē jeb apskatīt "Roju no koku galotnēm", piedalīties orientēšanās tūrēs "Vai Tu pazīsti Roju?" un "A ciskdrill pa Roj", riteņbraukšanas pasākumā bērniem "Vējš gar ausīm", vai arī pievienoties "Veselības apļu" skrējienā naktstērpos.

Svētku organizatori ikvienam piedāvās iespēju iesaistīties radošajās darbnīcās - kopīgā šalles adīšanā, puķu koka veidošanā un dažādu dekoru pagatavošanā. Savukārt prātīgākie un gudrākie varēs piedalīties erudītu konkursā "Es i guders, tu vēl gudrāks!", vai arī apgūt velosipēda apkopes ābeci.

Muzikālajā pasākuma daļā būs iespējams vērot vietējo un kaimiņu novadu pašdarbības kolektīvu un izpildītāju priekšnesumus. Jaunākos apmeklētājus priecēs dziesmu un eksperimentu šovs "Ķertais profesors". Savukārt dienas izskaņā koncertu sniegs grupa "Autobuss debesīs", bet līdz pat rīta gaismai ikviens varēs izlustēties ballē ar grupu "Tequila Band".

Svētkos būs arī mielasts, kur varēs nobaudīt vietējo ražotaju zivju produkciju, zivju zupu. Notiks arī dižraušu dzīres un zivju vēršana.