Šogad pasākums tika rīkots kā projekta "Kultūras tradīciju saglabāšana Biržu un Bauskas rajonā" daļa, pulcējot kopā amatierkolektīvus no visiem projektā iesaistītajiem novadiem – Bauskas, Rundāles, Iecavas, Vecumnieku novada Latvijā, kā arī no Biržu rajona Lietuvā. No kaimiņzemes Svitenē ieradās Vabalninku jauniešu deju kopa un folkloras ansamblis "Žjamina".

Kopīgi tika izzināts, kādi rituāli jāveic latvisko un lietuvisko tradīciju garā, lai nodrošinātu bagātu ražu nākamajā gadā.

Par jautrību gādāja Svitenes amatierteātris "Šurumburums". No Rundāles novada viņiem pievienojās Austrumu deju grupa "Johari Kadife", vidējās paaudzes deju kopa "Šurpu turpu", folkloras kopa "Svitene" un dejotājas no grupas "Ir varianti".

Svitenes tautas nama zālē notika arī lielā andelēšanās. Rotaslietas, keramikas traukus, skābētus kāpostus, dzērveneslazdu riekstus, dārzeņus un daudz ko citu varēja iegādāties no Biržu, Rundāles, Bauskas, Jūrmalas un Daugmales tirgotājiem.

Līdztekus lielajai Miķeļdienas andelei jau otro reizi Rundāles novadā notika Zemgales stāstnieku festivāls "Gāž podus Rundālē", kuru organizēja Pilsrundāles bibliotēkas vadītāja Aelita Ramane ar UNESCO Latvijas Nacionālās komisijas un Rundāles novada domes atbalstu.

Lielās Miķeļdienas andeles laikā labākie stāstnieki –Kuldīgas stāstniece Liesma Legzdiņa, Jelgavas stāstnieks un vēstures grāmatu autors Andris Tomašūns, kā arī folklotists Guntis Pakalns - ritināja savus stāstus par prieku atsaucīgajiem klausītājiem.